Astrit Selmani hoppas kunna spela mot Mjällby
Astrit Selmani hoppas kunna spela mot Mjällby Bild: KRISTER ANDERSSON

Därför tvingas Selmani basta inför matchen

Astrit Selmani vilade från lördagens träning. Känningen var av det mer ovanliga slaget. - Han ska till en kotknäckare och sen så skulle han basta också, säger tränaren ”Jocke” Persson.

ANNONS
|

Det regnade ihärdigt under Bois lättare träning inför söndagens bortamatch mot Mjällby. Inne i pressrummet stod Astrit Selmani och blandade vätskeersättning. Han deltog inte på träningen.

– Vi utgår från att han kan spela, men vi åker med nitton spelare om det skulle stelna till. Det kan bli så att han får spela med stödkrage, ler Joakim Persson.

Det var under onsdagens träning som Astrit plötsligt fick nackspärr. Så höga inlägg för nick kanske medspelarna hoppar över.

Varbergs Bois avvaktar med Keanin Ayer

Annars avvaktar Bois ytterligare med Keanin Ayer. Som har besvär med ett inre ledband.

– Han skulle kunna spela, men får han en ny smäll riskerar han att missa x antal matcher. Vi lyssnar på vad läkarna säger, sa Persson.

ANNONS

Hampus Zackrisson har tränat för fullt i veckan. Men behöver ännu lite tid för att vara redo för match.

– En veckas träning till, det tror jag är vettigt och för hans egen del känns det tryggt.

Mjällby är ett lag som Bois mött ofta senaste åren. 1-0, 1-0 och 1-1 lyder de senaste matcherna.

– Det blir inget överraskningsmoment på samma sätt. Moses Ogbu har legat bakom mycket av deras anfallsspel. Löfqvist vet vi har kvalitet, sen får vi hålla ett extra öga på Sabovic. Samtidigt har vi fått in folk som spetsar till vår offensiv.

Listerlandets stolthet får ut mycket på fasta situationer.

– 14 av 25 mål har de gjort på fasta. Sen sex mål på inlägg. Det är ett fysiskt lag i båda boxarna, men de har också släppt in en del mål.

– Jag tror vi kan få mer boll än mot andra lag. När vi attackerar ska vi gå för det. Nu har vi kvalitet längst fram som gör att vi ska kunna vaska fram x antal målchanser. Sen är det från dag till dag hur effektiva vi är.

Matchar du laget på ett speciellt sätt, då det är match mot Falkenberg snart också?

ANNONS

– Nej, det är så pass många dagar emellan (läs torsdag) Det är väl mer matchen efter Falkenberg, vi har Helsingborg redan på måndag.

Läs mer: Här följer du matchen mot Mjällby

ANNONS