Joakim Persson gjorde en markering mot spelarna.
Joakim Persson gjorde en markering mot spelarna. Bild: KRISTER ANDERSSON

Därför morrade Persson till mot spelarna

Spelarna fick sig en salva när Joakim Persson morrade till. - Man får ju ha lite självkritik. De är ju fotbollsproffs, säger Varbergs Bois tränare.

ANNONS
|

August Strömberg och Stojan Lukic var de stora vinnarna på Varberg Energi Arenas konstgräs. Målvaktsduon vann matchen i matchen mot utespelarna - klart. Det blev extra skott-träning och det var där som ”Jocke” Persson till slut gjorde en markering när han tyckte det var för ”uselt”.

– Det absolut viktigaste om man ska kalla sig offensiv spelare är att göra mål. Nu var det ungefär som att inte få in en förstaserve på en hel turnering och tro att man ska vinna den. Eller en bowlare som lägger nio i rännan, säger Joakim Persson och fortsätter:

– Lägger man tolv-fjorton minuter på en övning ska man vara koncentrerad, det är inte för mycket begärt. Sen ska man inte göra för stor sak av det heller. Men ska man gå efter statistiken här behöver vi 170 chanser för att göra mål i morgon.

ANNONS

IF Elfsborg vann stort

IF Elfsborg har med sig 5-0 mot Mjällby, men fick även stryk av Häcken med 0-6 för inte så länge sen.

– De har väl 9-5 om man tar bort de två ”hallabaloo”-matcherna. Så det blir en reaktion. Att andra lag får en genomklappning är förståeligt. Det viktiga är att vi ska kunna fortsätta leverera. Vi har roterat mycket så vi kan inte ha som ursäkt att vi inte orkar, menar Persson.

Bois har två skadade mittbackar i Jon Birkfeldt (fot) och Joakim Lindner (baksida lår).

– Birkfeldts fot är bättre än förväntat, men han är inte aktuell för söndag. Lindner missar x antal matcher, det är en bristning som sitter olägligt och det kan ta mellan tre till fem veckor. Det viktiga är att han inte går på för tidigt och drar upp skiten.

Rasmus Cronvalls rygg krånglar, liksom André Bomans knä. Alibek Aliev har ont i en axel men var med på träningen. Så även Hampus Zackrisson.

– Det känns väl okej. Jag har känt mig sliten. Jag fick ingen försäsong och nu har det varit mycket matcher och det tär på kroppen, säger ”Zacke”.

Hampus Zackrisson är från Skene men gick till IFK Göteborg som tonåring, inte IF Elfsborg.
Hampus Zackrisson är från Skene men gick till IFK Göteborg som tonåring, inte IF Elfsborg. Bild: KRISTER ANDERSSON

Att möta Elfsborg ser han inte som något extra.

ANNONS

– Jag är ju från Marks kommun så det är fifty-fifty vilka man håller på. Jag lämnade ju Skene för IFK Göteborg som fjortonåring. Jag har inget emot Elfsborg för att jag är Skenebo. Det är vilket lag som helst. Men man märker ju från första juni till sista augusti då intas ju Varberg av boråsare. Det blir lite snack, men vi spelare känner inte av det.

Väntar med att plocka ut startelva

I nio mot nio spelet på träningen var det svårt att plocka ut en startelva till matchen.

Ena backlinjen bestod av Adama Fofana, Hampus Zackrisson, Luke Le Roux och Anton Liljenbäck. Den andra, utan västar, mönstrade Keanin Ayer, Jesper Modig och Nils Bertilsson.

– Jag kommer inte starta med Nils, men han kan finnas med i truppen, säger Joakim Persson.

– Det blev en trupp i dag - absolut ingen startelva. Jag ska sova på saken ytterligare ett dygn. Vissa spelare ser pigga ut medan vissa som man hoppas ska vara pigga inte är det. Sen gör vissa andra helt plötsligt mål.

Man märker ju från första juni till sista augusti då intas ju Varberg av boråsare. Det blir lite snack, men vi spelare känner inte av det

Det blir en balansgång vad gäller kamp och snabbhet.

– Elfsborg är aggressivt och fartfyllt, och vi vill matcha dem i både speed och duellspel. De kommer från en 5-0-seger och mår nog ganska bra. Vi kan bara gå ut med 100 procent energi, sen får vi se vart fan det leder någonstans, avslutar Joakim Persson.

ANNONS
ANNONS