Bortdömda målet som upprörde heta känslor

Varbergs Bois tränare Joakim Persson hamnade i en het ordväxling med domaren Kristoffer Karlsson efter slutsignalen. - Man ska inte lägga fokus på fel saker, men det är svårt att inte göra det, sa Persson.

ANNONS
|

Domsluten hamnade i fokus i 1-1-matchen på Guldfågeln Arena. Kalmar FF ville ha en straff men blev snuvade när Isak Magnusson kolliderade med Stojan Lukic.

Å andra sidan fick Bois ett bortdömt mål för offside, vilket var en av orsakerna till Joakim Perssons missnöje. Ilskan riktades mot Kristoffer Karlsson.

– Jag sa att han skulle skämmas. Såg du matchen så förstår du, sa ”Jocke” på frågan om vad som sades mellan dem två.

– Man är här och vill kommentera det fotbollsmässiga, men det är högt och lågt hela tiden hos domarna. Jag vet inte för vilken gång i ordningen. Det påverkar matcherna så mycket. Kalmar krigar för varje millimeter och jag är stolt över grabbarna att vi forcerar in 1-1 och får med oss en pinne, sa Persson och avslutade:

ANNONS

– Jag har varit med i 100 år, och ”Nanne” i 200, men nivån just nu. Nej, jag orkar inte kommentera just nu.

Varbergs Bois FC låg åtta poäng före

Varbergs Bois låg åtta poäng före Kalmar FF inför matchen på Guldfågeln Arena och det blev en tuff och tät kamp där den första halvleken slutade mållös.

Underhållningsvärdet var begränsat. Första halvlek innehöll inte så många målchanser. Brassen Romario hade en låg frispark som Stojan Lukic skopade in.

Det var i princip allt för hemmalaget.

Astrit Selmani hade ett tungt skott efter en tvåfotsdribbling. Men snackisen var som sagt målet som var inne. Men som blev bortdömt. Hampus Zackrisson tog ner en frispark och sköt, returen gick till Joakim Lindner som gjorde mål.

– Det hjälper inte att bli förbannad. Han har tagit beslutet, men det är trist. Det hade blivit en helt annan match om vi fått det målet - mitt första allsvenska mål också, sa Joakim Lindner som höll med om att det inte var en välspelad tillställning.

– Det blir kanske så när båda är behov av poäng. Men jag tycker vi tar kampen. Det var en period i första där vi blev lite tillbakatryckta, men sen gör vi det bra och hittar tillbaka.

ANNONS

Alldeles i början av andra halvlek spräckte Kalmar FF Stojan Lukic nolla från ingenstans när Filip Sachpekidis bröstade ner en långboll till Isak Jansson som fick promenera rätt så ostört in i Bois straffområde och göra 1-0.

Om Bois kände sig snuvade på ett mål i första halvlek så protesterade Kalmar FF efter utebliven straffspark. Adama Fofanas bakåtnick var för snål. Emellan kom Isak Magnusson. Han slog bollen förbi men smällde också ihop med Lukic.

Joakim Persson gjorde ett dubbelbyte och skickade in både Gustaf Norlin och Robin Tranberg. Det gav effekt för bara ett par minuter senare vevade Tranberg upp anfallet som via Gustaf Norlin hamnade hos en sopren Jon Birkfeldt som placerade in skottet. Astrit Selmani gav här sina medspelare tid genom att screena bort en försvarare.

Matchens bästa läge för Bois fick Astrit Selmani i 85:e minuten. Han lobbade över målvakten på Fofanas långpassning och skulle bara lägga in 2-1 i öppet mål. Men i absolut sista sekunden rensade Johan Stenmark undan.

– 1-1 är hyfsat rättvist, men plus till oss, sa Joakim Lindner som inte kunde släppa offsidemålet han heller.

– Domarna är bara människor de också, men det är så solklart och inte ens nära offside har jag hört.

ANNONS

Läs krönika från matchen

ANNONS