Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sirius Stefano Vecchia och Varbergs målvakt Stojan Lukic. Bild: Bildbyrån Bild: KRISTER ANDERSSON
Sirius Stefano Vecchia och Varbergs målvakt Stojan Lukic. Bild: Bildbyrån Bild: KRISTER ANDERSSON

Bois vill ha kontinuitet - han får förtroendet säsongen ut

Säsongen går in ett slutskede. Då gör Varbergs Bois FC ett val i det bakre ledet.

Sex matcher återstår av Allsvenskan. Elfsborg väntar på hemmaplan på måndag kväll. Då kan Varbergs Bois FC mönstra en ordinarie backlinje med Hampus Zackrisson, Jon Birkfeldt och Joakim Lindner. Sprickan i Lindners fot har läkt.

– Han har kört på hela veckan och stegrat från torsdag och fredag. Det är inga problem han är tillgänglig för spel, säger Bois tränare Joakim Persson.

– Nu går vi in i en fas där det är trevligt om vi kan vara intakt med vår backlinje. Det känns stabilare, annars har det gärna varit två eller tre mål i baken. I de sista matcherna vill vi har mer kontinuitet i elvan. Plus att vi gett Stojan (Lukic) förtroendet säsongen ut, fortsätter Joakim Persson.

August Strömberg gjorde mål

Och då ska man komma ihåg att när Bois mötte Elfsborg på Borås Arena var det just målvaktskonkurrenten August Strömberg som blev poängräddare - med mål i Elfsborgs nät.

– Det beror på prestationen givetvis, men någonstans får Stojans erfarenhet väga över. Det ger en trygghet där bak om man kan ha samma folk. Sen vet vi att det kan försvinna tre mittbackar på en vecka, det har vi upptäckt innan.

Gustaf Norlin är avstängd, så även Jesper Modig.

– Vi har ett par varianter som vi testat. Vad det blir vet jag inte idag, säger Persson.

Får Rasmus Cronvall några minuter?

– Han är med runt de arton som ska vara med. Sen får vi se exakt vilka det blir.

IF Elfsborg vann senast mot Kalmar FF men har annars kryssat en hel del matcher.

– De har en oerhört tung period bakom sig. Segern mot Kalmar var väl den första på sju eller åtta matcher. Men de ligger med däruppe. De har tappat Jesper Karlsson vilket betyder mycket för deras anfallsspel. Det esset i rockärmen har de inte riktigt.

– Han levererar ju även när han kommit utomlands så det är en offensiv spelare med kvalitet som är skönt att slippa. Sen har de andra spelare som Rasmus Alm. Det är som med Jonathan Levi ger man honom för mycket utrymme så finns hotet där. (Per) Frick är jobbig på sitt sätt. (Jeppe) Okkels som gjorde mål senast och (Jacob) Ondrejka, de har en offensiv som spelar ganska rakt och snabbt. Det får inte bli för mycket rock ´n roll. Vi får inte bjuda dem på för mycket yta.

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här