Jakob Bergman, ny högerback i Varbergs Bois.
Jakob Bergman, ny högerback i Varbergs Bois.

Bois värvar allsvensk back

Jakob Bergman är klar för två år på Varbergs Bois högerbacksposition. – Varberg har ett spännande projekt på gång, säger 21-åringen från Sirius.

ANNONS
|

På måndagseftermiddagen presenterade Varbergs Bois sportchef Kujtim Bala sitt senaste nyförvärv: högerbacken Jakob Bergman från Sirius, Uppsalalaget som 2017 gjorde comeback i Allsvenskan.

– Varberg har ett spännande projekt på gång, med ny sportchef och ny tränare. Jag spelade med Kujtim (Bala, sportchefen) i Sirius och vet vad han vill ha för fotboll, och tror Joakim Persson tänker på liknande sätt, säger 21-åringen som under hösten 2017 var utlånad till Nyköping i division 1.

Efter att ha lämnat moderklubben Knivsta för Sirius, var han under 2,5 år ungdomsspelare i IFK Göteborg. 2016 återvände han till Sirius och gjorde ett tjugotal matcher under två säsonger i Superettan och Allsvenskan.

ANNONS

– Jakob är det man kallar en "modern ytterback", bra i det defensiva, följsam och noggrann. Han har också fina offensiva kvaliteter och bra passningsspel, som kommer att passa jättebra i vårt nya bygge, säger Varbergs sportchef Kujtim Bala.

Jakob Bergman skaffade sig viss koll på sin nya omgivning innan han skrev på kontraktet.

– Jag är bra kompis med Elias Andersson som var i Sirius, och han har pratat gott om både klubben och staden.

Och han har också erfarenhet av att spela mot Bois.

– När Sirius var i Superettan var det jävligt tufft att komma ned och möta dem. Det var ett starkt fysiskt lag då, själv är jag mer en spelare som är följsam än en som går på kropp, säger Jakob Bergman.

Kujtim Bala och Varberg har värvat friskt den senaste tiden för att få ihop en komplett trupp. Fortfarande är fler värvningar att vänta.

– Det får ta den tid som behövs, men jag hoppas ha stommen klar tills träningarna drar igång i januari.

ANNONS