Varbergs tränare Joakim Persson matchar sitt lag mot Kalmar men även redan på onsdag mot Oskarshamn i cupen.
Varbergs tränare Joakim Persson matchar sitt lag mot Kalmar men även redan på onsdag mot Oskarshamn i cupen. Bild: KRISTER ANDERSSON

Bois-tränaren: ”Det är upp till oss själva”

Varbergs Bois FC måste vända den negativa trenden när man ger sig iväg på en turné i östra Småland. Först seriematch och därefter Svenska cupen. - Vi har två elvor som är bra nog för att klara uppgifterna, säger tränaren Joakim Persson.

ANNONS
|

Det blir avfärd mot unionstaden Kalmar redan vid halv åtta på måndag morgon. Incheckning på stadshotellet sker vid lunchtid.

– Vi stannar i Kalmar måndag, tisdag och sen åker vi till Oskarshamn på matchdagen, säger Joakim Persson apropå att Bois både spelar mot Kalmar på måndag i Allsvenskan och sedan möter Oskarshamns AIK i Svenska cupen.

Varbergs Bois åker med stor trupp

Av just den anledningen åker Varbergs Bois med en stor trupp på 22 man.

– Det är nog ett måste om vi inte ska mörda någon. Samtidigt får vi väcka fyra-fem man från måndagen som ska vara redo att spela 25-30 minuter i cupmatchen. Vi får se hur matchen utvecklar sig om det kan bli tidiga byten. Men vi har två elvor som är bra nog för att klara uppgifterna, säger Joakim Persson.

ANNONS

På söndagsträningen var det 23 spelare plus två målvakter. Bara Daniel Krezic är på Bois skadelistan.

– Och Albin Svensson och André Boman fick ledigt eftersom de hade match med Gif i fredags.

I hemmamatchen mot Kalmar FF vann Bois med 1-0. Adama Fofana gjorde målet den gången och ser ut att få starta efter sin hjärnskakning som han ådrog sig mot Falkenbergs FF. Kalmar slåss med FFF i botten, men vann senast mot Blåvitt.

– Det går aldrig bevisa förrän i efterhand om det är bra eller dåligt. Det kanske gav dem råg i ryggen och att de trycker på med mer folk, det kan gynna oss. Kalmar kommer ingenstans med enpoängare. Resultatet är bra när vi börjar matchen. Sedan är det upp till oss själva, säger ”Jocke” och fortsätter:

– Vi har haft två matcher i rad där vi slängt bort jättemöjligheter, dels mot Falkenberg men även mot HIF där vi hade omställningar som vi inte utnyttjade. Andra halvlek behöver inte kommenteras. Ett olyckligt domslut gör att vi hamnar i en konstig situation.

– Det vi vet är att Göteborg och Kalmar är i ett läge där de jagar, vilket vi kan utnyttja. Vi får inte bjuda på något, sen har vi en hyfsat bra dag så vet vi att vi vaskar fram rätt många möjligheter, men jag tycker vi har varit slarviga i sista momentet med passningarna i ett par matcher. Givetvis hoppas jag vi får med oss något från Kalmar. Sen om det blir en poäng eller tre det får vi se.

ANNONS
ANNONS