Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Joel Palmquist har fått nöja sig med ströinhopp tidigare, nu blev det spel från start.

Bois segersvit bruten

Varbergs Bois höll den förlustfria sviten vid liv. Det blev dock ingen sjätte raka seger mot ett defensivt Trelleborg. – Vi kanske inte riktigt gjorde vad som krävs för att vinna, sa yttern Kalle Söderström.

Det blev en åttonde raka match utan förlust för Bois, ska man vara helt ärlig var den sviten aldrig nära att brytas. Trelleborg kom till Påskbergsvallen med ett tydligt mål, att få med sig en poäng hem till Skåne.
– Vi ville ta väldigt lite risker och jag känner mig bekväm med att det slutar 0–0, sa Trelleborgs tränare Patrick Winqvist.
Att gästerna bara mäktade med ett avslut vittnar om en ensidig matchbild, men hemmalaget hade också svårt att komma till skott. Däremot kom Bois till mängder av inlägg och framförallt på vänsterkanten där Kalle Söderström, Thomas Boakye och Elias Andersson kombinerade fint.
– Det är kul, jag gillar att spela offensivt. Det gör det lättare att komma runt, att Thomas (Boakye) ofta kommer med fram, sa Söderström vars inlägg sällan resulterade i några farligheter.
– Det är frustrerande så klart, men det var något som inte klickade mellan mig och de andra. Vi får jobba på det till hösten.
En som kom åt några av inläggen var Joel Palmquist som gjorde sin första start någonsin i Superettan. Högeryttern rev och slet men fick ingen bra träff i sina lägen.
– Jag tycker att det kändes bra, alltid svårt i början men kom in i det bra. Var lite nervös, men det gick bra spelmässigt, sa Palmquist som dock kroknade rejält i andra halvlek och byttes ut med dryga timmen spelad.
– Jag kan erkänna att jag var lite trött där.
Den bästa chansen lät vänta på sig. Stopptiden hade precis inletts när Sebastian Crona fick en kanonträff med vänstern. TFF-keepern Fredrik Persson visade dock vilken kvalitet han håller och gjorde en mycket kvalificerad räddning.
– Vi har väl någon nivå till men det har varit många matcher nu och det sätter sig i benen. Vi var nog inte hundra i dag, sa Söderström.
Borde ni komma in med mer folk i straffområdet?
– Man försöker sikta in sig på någon men nog kan det stämma att vi borde komma in med lite mer folk.
Var du förvånad över hur defensivt Trelleborg spelade?
– Nej, jag tyckte de spelade som vi förväntat oss. Tycker inte att de parkerade bussen som några trodde på förhand. 
Nu väntar ett fyra veckor långt uppehåll i Superettan, dessutom får Bois-spelarna ledigt från träningsplanen i en vecka. Något som nog kan stärka den skadedrabbade truppen, endast 16 spelare fanns tillgängliga för Jörgen Wålemark under lördagen.
– Det ska bli skönt med en veckas ledigt, avslutade Palmquist.

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här