210512 Hammarbys Aziz Mohammed Ouattara jublar efter 1-1 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och Hammarby den 12 maj 2021 i Varberg. Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN / COP 147 / KA0086
Varbergs Bois föll med 3-1 hemma mot Hammarby. Bild: KRISTER ANDERSSON

Bois rasade ihop och tappade ledning till förlust mot Bajen – här är betygen

Varbergs Bois var bättre första timmen mot Bajen, men rasade ihop i andra halvlek.

ANNONS
|

Varbergs Bois förlorade mot Hammarby med 3-1 på hemmaplan. Här är HN:s spelarbetyg från matchen:

Bild: PELLE BÖRJESSON

Philip Mårtensson

0
Betyg: 2. Kom ut bra när Accam fick fritt läge efter en kvart. Fick sedan stå sysslolös en längre period och missade ett inlägg en bit in i andra men räddades av Albert Ejupi. Kan egentligen inte lastas för något av målen.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Anton Liljenbäck

0
Betyg: 2. Var inte så aktiv i anfallsspelet då Bois mest anföll längs med vänsterkanten. Men att Gustaf Ludwigson inte gjorde mycket väsen av sig under matchen är ett gott betyg för Liljenbäck som ställdes mot forwarden allt som oftast.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Joakim Lindner

0
Betyg: 2. Hjälpte Liljenbäck med Ludwigson och Birkfeldt med Selmani, och Bajenduon hade ingen större kväll. Hade en farlig frispark med tio minuter kvar där han valde att gå på kraft som störde Ousted.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Jon Birkfeldt

0
Betyg: 3. Fick ta hand om gamle lagkamraten Astrit Selmani i stora delar av matchen och gjorde det bra mot fjolårets poängkung.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Jean Carlos de Brito

0
Betyg: 3. Fick starta mot sin gamle klubb från och var aktiv i första halvlek och slog assisten till 1-0. Korrekt varnad för filmning i andra när han försökte få straff med sig.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Albin Mörfelt

0
Betyg: 3. Målskytt som sin gamla klubb när han dök upp bra i straffområdet och tryckte in bollen. Kunde gjort 2-0 men skottet från snäv vinkel gick rakt på Oustedt.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Robin Tranberg (UT 66)

0
Betyg: 2. Fick starta igen och gjorde en typisk insats. Inblandad i mycket dueller, blev varnad och var ofta klok med bollen.
Bild: MAGNUS LEJHALL

Albert Ejupi (UT 83)

0
Betyg: 3. Slet på bra i mitten och var duktig i duellspelet. Stod på precis rätt ställe två gånger i andra halvlek, först när han rensade vid en hörna på främre stolpen och sedan när han rensade i straffområdet när Mårtensson missbedömt ett inlägg.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Tashreew Matthews

0
Betyg: 2. Hotade mycket, framförallt i djupled, och kom till en del bra lägen men saknade det sista lilla för att få utdelning.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Adama Fofana (UT 66)

0
Betyg: 2. Skapade tillsammans med de Brito mängder av problem för Bajens högerkant. Sprang sig något tom i andra.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Simon Karlsson Adjei (UT 66)

0
Betyg: 2. Hittade inte riktigt rätt i första halvlek. Mer aktiv i andra, där han först hade en lösare styrning mot mål i ett svårt läge och hans slit låg bakom en bra chans för Albin Mörfelt.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Hampus Zackrisson (IN 66)

0
Betyg: 2. Kom in som vänsterback i en trebackslinje när Varberg gjorde ett trippelbyte och ändrade formation. Ställdes mot snabbe Amoo och hade det jobbigt. Fick inte bort bollen vid Bajens 2-1 i ett svårt läge. Varnad när han hamnade efter Andersen.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Albin Winbo (IN 66)

0
Betyg: 2. Likt de andra inhopparna kom han in när matchbilden ändrades från att Bois hade spelet till att Bajen tog över mer och mer.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Robin Simovic (IN 66)

0
Betyg: 2. Fick agera inhoppare den här gången, men fick ett svårt läge då det snabbt blev 1-1 och 2-1 för Bajen och gästerna tog över matchbilden.

Spelade för kort tid för att betygsättas: Ryan Moon (IN 83), Dean Solomons (IN 84).

HN:s betygsskala: 1: Underkänd, 2: Godkänd, 3: Bra, 4: Mycket bra, 5: Toppklass.

Läs mer: Bois rasade ihop mot Bajen efter nya bekymmer med fasta situationer

Läs mer: Albin Mörfelt nätade mot sitt gamla lag – förlorade ändå

Läs mer: Mårtensson bockade av sista svenska serien i debuten

ANNONS