Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Bois rasade ihop mot Bajen efter nya bekymmer med fasta situationer

Spöket verkar inte vilja ge sig för Varbergs Bois.
Återigen sänkte fasta situationer laget, när man rasade ihop och tappade till 1–3 mot Hammarby.
– Vi får inte bort bollen i dag heller så jag vet inte vad jag ska börja rita på. Kanske låna in spelare på hörnor?, säger tränare Joakim Persson.

Tidigt var det en del Bajen på Varberg Energi Arena, och Bois målvaktsdebutant Philip Mårtensson räddade laget från ett baklängesmål när han kom ut och stängde David Accam när Bajenyttern blev fri efter en kvart.

Men Varberg växlade upp i mitten av den första halvleken och ett mål hände i luften när Tashreeq Matthews träffade stolpen. Men det blev en kombination av tidigare Bajenspelare som spräckte nollan för Bois.

Tidigare Bajenduo kombinerade för 1–0

Jean Carlos de Brito, tidigare i Bajen, ryckte loss på vänsterkanten och slog in bollen i straffområdet. Albin Mörfeldt, även han med ett förflutet i Hammarby, dök upp som gubben i lådan och tryckte in 1–0 med ett behärskat avslut.

Bois stod upp bra mot Bajen och fortsatte skapa chanser i inledningen av andra halvlek. Bland annat fick Mörfelt ett fritt läge men sköt rakt på David Ousted och Simon Karlsson Adjei fick inte tillräckligt med fart på en nick från nära håll för att lyckas överlista dansken i Bajenmålet.

Men ett trippelbyte av Bajentränaren Stefan Billborn efter dryga timmen gav gästerna energi nog att vända på steken.

Dubbla hörnmål av Bajen efter paus

För som flera gånger innan i år var det fasta situationer som sänkte Bois. Först skarvade Aziz Ouattara in 1–1 via magen på Philip Mårtensson, innan Mads Fenger samlade upp en rensning vid en annan hörna och bombade in 2–1.

– Såklart är det tufft att släppa in mål på fasta igen. Det är inte första matchen vi gör det. I det stora hela gör vi en bra match, jag är så jävla besviken att vi inte får med oss poängen, säger inhopparen Hampus Zackrisson.

– Det är surt. Det är precis det vi har gått igenom att det inte ska hända. Vi vet också vilken yta de söker, vi har våra starka och längsta där. Så det är surt, säger Philip Mårtensson.

”Känner sig som en tennisspelare med 16 matchbollar och 15 dubbelfel”

Bois fick försöka ställa om att spela med full fart framåt, men man kom aldrig till några större kvitteringschanser. Fastresultatet 3–1 fastställdes på stopptid när Gustaf Ludwigson rundade Mårtensson och skickade bollen mot mål där Akinkunmi Amoo petade in den i den öppna buren.

– Jag står väl här för, jag vet inte vilken match i rad, och hör motståndartränaren tycker det är jobbigt att möta oss men de fyller bussen hem med poäng. I vissa moment i matchen känner man sig som en tennisspelare som har 16 matchbollar och gör 15 dubbelfel, säger tränare Joakim Persson.

– Det känns oerhört surt för jag tycker prestationen är där.

”Kan inte stå här och säga att det studsar med oss”

Goda råd verkar vara dyra, för Boislägret tycker att de har testat det mesta utan att få ordning på de defensiva fasta situationerna.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Vi har gått igenom det flera gånger, vi vet vad vi ska göra och vet vilka positioner vi ska ta men vi är inte tillräckligt cyniska i boxen, säger Mårtensson.

Vad finns det kvar att testa för att reda ut det?

– Det är svårt att säga. Nu efter matchen tycker jag det har gått så snabbt under matchen men man får analysera det och se lite hur vi står och vem som ska gå på boll. Det är klart att man får göra någon av grovanalys, säger Zackrisson.

– Att vi släpper in framför allt det första målet när vi precis bytt in en spelare som nästan är två meter lång, då blir man lite förundrad att det är just en Hammarbyspelare som tar touchen och så studsar den på målvakten och in. Det är där vi är just nu, vi kan inte stå här och säga att det studsar med oss, säger Persson.

Tränare Persson tycker ändå prestationen är bra

Persson är inne på att det smugit på sig en känsla av att fasta situationer bakåt är ett problem.

– Har man varit på den nivån och spelat så vet man precis vad det är. Men man måste ta sig ur det, säger han och fortsätter:

– I dag får vi skylla oss själva att vi inte är så pass skarpa att vi gör 2–0 för då tror jag att vi reder ut det i dag. Jag är stolt över grabbarnas prestation för det är ett bra lag vi möter, men någon gång måste vi slå någon av de här för att få ihop lite poäng.

Läs mer: Albin Mörfelt nätade mot sitt gamla lag – förlorade ändå

Läs mer: Mårtensson bockade av sista svenska serien i debuten

Läs mer: Här är betygen på Boisspelarna efter förlusten

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här