Varbergs målvakt Stojan Lukic har också ett förflutet i Falkenbergs FF.
Varbergs målvakt Stojan Lukic har också ett förflutet i Falkenbergs FF. Bild: Krister Andersson

Bois-målvakten avundas inte Falkenbergs FF:s tabelläge

Allsvensk målvakt och fastighetsmäklare. Stojan Lukic dubbelarbetar och trivs med att ha många bollar i luften. Men helst fångar han dem. - Om jag ska vara ärlig så vet jag inte om jag har varit bättre, säger han.

ANNONS
|

Och om vi fortsätter på ämnet ärlighet. Stojan Lukic valde att avbryta sin tid i Örgryte IS 2019, där han hade rollen som assisterande tränare bakom Thomas Askebrand men även hoppade in i en match mot Syrianska. Han gick all in för en civil karriär som mäklare.

– Det måste jag erkänna. Men sen ringde ”Jocke” (Persson) och det gick snabbt, och jag har ju fått spela, säger Stojan Lukic dagen efter vändningen mot Mjällby.

Varbergs Bois FC var hemma sent efter matchen

Varbergs Bois FC var hemma sent, men det går ingen nöd på Stojan.

– Jag var hemma elva så det är inte så farligt. De släpper ju av mig i Halmstad.

ANNONS

Han ångrar inte att han hoppade på resan med Bois. Lukic skrev kontrakt säsongen ut, till att börja med.

– Det viktigaste för mig var att min sambo och min arbetsgivare (Länsförsäkringar) accepterade att jag spelade fotboll och när de gjorde det var det bara att köra.

Inom Varbergs Bois organisation siktar man på att plocka 30 poäng. Experterna skrattade när det nämndes på den webbsända upptaktsträffen.

– Vi är inte riktigt där än. Vi ska ha fyra poäng till. Sedan om och när vi når dit får vi ta ett nytt snack och sätta ett annat delmål.

Stojan har inget emot att leva i fotbollsbubblan. Och det syns på honom att fotboll är vansinnigt kul.

– Det är fantastiskt! Det är inte alla som får vara med om lyxen att spela fotboll på elitnivå, men när man kan det vill jag vara med så mycket jag kan. Jag fyller 41 i december.

Men fysiken håller. Det är något han aldrig slarvar med. Tidigare har han jobbat som PT, personlig tränare.

– Men jag kan ju inte ha två jobb plus fotbollen.

Lukic har startat elva av 19 matcher. Han och August Strömberg skiftar ofta.

ANNONS

– Nu på slutet framför allt, då har det verkligen varit varannan match.

Har du upplevt det tidigare i några av dina andra klubbar?

– Aldrig någonsin. Det är rätt intressant ändå. Nu med coronan och det täta schemat så har det ändå blivit en match i veckan - för både mig och August. Då tappar man inte så mycket, det är värre om det går två eller tre veckor mellan matcherna.

Har det här också minimerat skaderisken?

– Jag kan inte svara på hur ”Jocke” tänker, men även fast det är mycket matcher, som målvakt är det inte lika stor belastning som för utespelarna. Jag tror inte någon blivit mer skadad för att man spelat alla matcher.

Mentalt då?

– Ja, det kan jag köpa, du kan inte hålla samma fokus om det är match var tredje dag.

På torsdag väntar säsongens andra Hallandsderby. Den här gången har Falkenbergs FF hemmaplan, och man är ett gäng som är i stort behov av poäng.

– Det är klart att de är i en tuff situation. Det kan inte vara roligt. För varje match som går kommer ju pressen att man måste börja vinna, det är det som gäller för Falkenbergs del, säger Stojan som gjorde fem säsonger i klubben, mellan 2008 och 2012.

ANNONS

Om Bois-målvakten spelar i derbyt återstår att se, men följer man varannan-principen så talar en hel del för det.

Kan du se likheter mellan fotbollen och ditt jobb?

– Det är två olika grejer. Man får en skön kick av att förmedla bostadsrätt eller fastigheter, men det är inte samma sak som när man spelar fotboll och håller nollan. Samtidigt är det tävling absolut för du har en budget och ett mål du ska klara. För att få in de här affärerna har jag nytta av att ha spelat elitfotboll. Du vet vad som krävs det gör att jag förbereder mig noga i mitt jobb.

ANNONS