Bois har infört kram- och duschregler

Varbergs Bois-spelarna tränar på och vill inte ha ledigt ännu. Och tränaren Joakim Persson får fundera mycket på framtiden.

ANNONS
|

Just nu tränar Varbergs Bois för fullt i väntan på vad som ska hända med den allsvenska säsongen.

- Än så länge är ju inget bekräftat men vi har plan, B, C och D.

Vad är plan B?

- Den är ju långt ifrån färdig och utgår från att vi börjar med spel i Allsvenskan i juni och vi har bollat en del med killarna hur de vill ha det. Och det blir inte världens bästa uppbyggnadsträning på 11-12 veckor i alla fall. Vi ska bryta av det. Men killarna vill absolut inte ta ledigt nu, säger Joakim Persson.

ANNONS

Tar ledigt senare

Det troliga blir att Varberg tar ledigt efter några veckor för att sedan träna och spela matcher fram till en eventuell start i början av juni.

- Än så länge kan vi ju röra på oss med hyfsad fart men vi kommer att dra ner på intensiteten och sedan stegra med träningsmatcher fram emot seriestart. Det är ingen idé att spela sjutton träningsmatcher innan serien i alla fall. Vi har ju redan spelat nio.

Laget skulle mött Örebro på fredag i Skövde men den matchen är inställd, Nästa vecka, på tisdag, finns en match mot Tvååker inplanerad.

- Vi får se hur det blir med den. Jag ska kontakta Tvååker.

Bois-tränaren känner att han har koll på laget och det är mest finslipning som gäller fram emot en eventuell seriestart.

Får inte bli trötta

- Det gäller att spelarna inte blir trötta på fotbollen varken mentalt eller fysiskt.

- Den ende som kan vara lite nöjd med detta är väl Hampus Zackrisson som missat en hel försäsong men är på väg tillbaka. Nu kan han vara med på tåget igen.

Varberg har inför en del regler för att smittan inte ska få fäste i laget.

- Spelarna får inte hälsa på varandra med händer utan använder armbågarna. De får heller inte kramas. Och vi har infört att man bara får duscha två och två. Killarna sköter det bra. Själv är jag inte mer orolig för detta än för en vanlig influensa.

ANNONS

Hur mår spelarna?

- De är friskare än någonsin. Och det är bara Jon Birkfelt som har en skada men han är tillbaka på ungefär 50 procent.

Helt ny situation

Men Joakim Persson är såklart medveten om att det är en ny situation för alla.

- Hur man ska sköta verksamheten eller träna blir nytt. Vi får se hur andra gör och dra lärdom av det.

Vad händer med er ungdomsverksamhet?

- Det är Martin Pringle som sköter det men just nu fortgår den som vanligt.

ANNONS