Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Varbergs Bois Jesper Modig. Bilden är en arkivbild. Bild: Krister Andersson
Varbergs Bois Jesper Modig. Bilden är en arkivbild. Bild: Krister Andersson

Bois cupfiasko mot Oskarshamn avgjordes på straffar

Det blev ännu en tung förlust för Varbergs Bois på onsdagen. Svenska cupens andra omgång mot Oskarshamn avgjordes till slut på straffar. Bois förlust innebär att de missar vinterns gruppspel.

Efter två raka förluster och ett kryss i Allsvenskan, kunde Bois ha behövt bygga upp självförtroendet lite i cupmatchen mot Division 1-laget Oskarshamn. Men det blev ingen trygg vinst för Bois den här gången heller. I stället blev det en riktig långkörare och efter 0-0 i ordinarie matchtid väntade två förlängningskvartar.

– Vi har två-tre chanser i förlängningen där jag tycker att vi ska avgöra, men vi tar inte tillvara på dem och då blir det tufft. Oskarshamn spelade 110 procent och vill vi inte spela då, ja, då blir det så här, sade Jesper Modig efter matchen.

Bois förlorade i straffläggningen

De två förlängningskvartarna ledde ingenstans och 0-0-resultatet kvarstod. I stället blev straffläggning den avgörande domen för Varbergs Bois, som till slut förlorade matchen borta mot Oskarshamn med 3-5.

– Jag tycker att vi gör det ganska enkelt för dem. Vi hotar inte den sista tredjedelen. Men det handlar om inställning och motivation. Går du ner dig en 7-8-9-10 procent så är inte Division 1 ett sämre lag än ett lag i Allsvenskan. Man måste kriga och ha motivationen. Har man inte den blir det tufft, och det visade vi i dag, sade Jesper Modig.

Missar vinterns gruppspel

Trots förlusten tycker Modig att Bois gör ett bra arbete defensivt. Men det räckte inte. Nu missar Bois-spelarna vinterns gruppspel.

– Det är klart att man vill spela i svenska cupen. Ett fiasko vill jag inte säga att det är, men det är klart att det inte är godkänt. Oskarshamn gör det bra, de krigar och de vill spela en sådan här match alla dagar i veckan. Det var mindre bra av oss och det får vi tar lärdom av, sade Jesper Modig, som var en av straffskyttarna för Bois.

Läs mer: Persson: ”Domarna måste skärpa till sig”

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här