Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tobias Carlsson lämnade Varbergs BoIS inför säsongen för BK Häcken. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Tobias Carlsson lämnade Varbergs BoIS inför säsongen för BK Häcken. Bild: MICHAEL ERICHSEN

BK Häckens Tobias Carlsson inför mötet med sin gamla klubb

Istället för att vara en bärande spelare i poplaget Varbergs BoIS har han fastnat på BK Häckens bänk.
Under måndagen ställs Tobias Carlssons nya klubb mot hans gamla återigen när serien vänder.
– De har gjort det bättre än vad många hade väntat sig.

Förra säsongen var Tobias Carlsson ordinarie i det Varbergs BoIS som chockade superettan genom att ta klivet upp till allsvenskan.

Efter säsongen lämnade han klubben för BK Häcken och från sin nya klubbadress har han kunnat följa sitt gamla lag när de fortsatt att överraska i landets högsta serie.

– Jag tycker att de har gjort det bra. De har gjort det bättre än vad många hade väntat sig. Men samtidigt har det gått ett tag sedan deras senaste vinst. Men de är alltid med i matcherna och det är jämnt och tight. De gör väl det man tycker att de kan göra och lite till.

Tobias Carlsson pekar ut kollektivet som nyckeln till Hallandsklubbens framgång.

– Det är svårt att peka på något specifikt. Det är många duktiga fotbollsspelare. Sedan tycker jag att Jocke (Joakim Persson) är väldigt rak och tydlig som tränare. Alla på planen vet vad som förväntas av en och man gör det tillsammans och kämpar ihop. Även om spelet inte alltid sitter jobbar alla för varandra och det tar man ganska många poäng på.

Skillnaderna mellan Varbergs BoIS, som knappt hade några heltidsanställda spelare föregående år, och BK Häcken med sina Gothia Cup-miljoner är stor.

– Det är väldigt stora skillnader avseende förutsättningarna, både på och utanför planen. Allt runtomkring är mycket bättre i Häcken än vad det är och var i Varberg. Det är väl en nivå upp avseende allting. Spelare för spelare är vi bättre.

Ångrar inte flytten till Häcken

För egen del har det blivit tunt med speltid för Tobias Carlsson som 15 matcher in i säsongen inte fått sina första allsvenska minuter.

– Jag försöker väl kämpa på och göra mitt. Sen är det upp till tränarna att ta ut det laget som är bäst. Förutom att man inte spelar så trivs jag väldigt bra i laget och med tränarna. Jag försöker väl bara träna på så gott som möjligt ifall det skulle bli någon skada eller avstängning.

Känner du att du hade fått mer speltid och erfarenhet av allsvenskan om du stannat i Varberg?

– Jo, så är det väl lite delvis. Men jag ångrar inte att jag tog steget till Häcken. Det är ett långsiktigt beslut. Jag skrev inte på för ett år utan tre år och då får man väl utvärdera valet efter dem tre åren.

– Laget har spelat bra och defensivt är vi väl topp tre utav de lag som släppt in minst mål. Det är väl inget tränarna ändrar på i onödan. Det förstår man ju till 100 procent.

Hur är din relation med Andreas Alm?

– Den är väl bra tycker jag. Kan inte klaga på det. Vi vet ungefär vart vi har varandra någonstans.

Kommer att bli kamp

Trots den uteblivna speltiden finns det inga planer att på att bli utlånad för att få mer tid på planen.

– Nej, det tror jag inte. Nu är vi bara fyra mittbackar. Det är inget jag diskuterat.

När serien nu vänder innebär det alltså att BK Häcken återigen ställs mot Varbergs BoIS i två raka matcher efter att besegrat hallänningarna borta på Påskbergsvallen i torsdags.

Enligt Tobias Carlsson är det viktigt att man likt som senast lyckas upprätthålla ett starkt duellspel.

– Det blir viktigt att komma upp i samma energinivå som vi hade senast mot Varberg så man orkar ta kampen. För en kamp kommer det alltid bli. Sen vill vi kanske spela lite mer än vad vi gjorde senast. Nu är det på hemmaplan och på konstgräs, det går lite fortare. I övrigt tycker jag väl att det var en väldigt bra match senast. Och något liknande tackar man väl inte nej till.

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här