Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Häckens Tobias Carlsson byttes in mot Varberg och har därmed spelat i nio olika divisoner i det svenska seriesystemet.  Bild: MATHIAS BERGELD
Häckens Tobias Carlsson byttes in mot Varberg och har därmed spelat i nio olika divisoner i det svenska seriesystemet. Bild: MATHIAS BERGELD

BK Häckens Tobias Carlsson – från division 7 till Allsvenskan

I och med inhoppet mot sin tidigare klubb Varbergs Bois har Häckens Tobias Carlsson spelat fotboll i nio olika divisioner – från allsvenskan ned till division 7.
– Jäkligt kul att få göra debut – och så seger på det, säger ytterbacken.

Efter Häckens 2-1-vinst mot Varbergs Bois avslutade hemmatränaren Andreas Alm sin matchanalys med uppgifter från det egna omklädningsrummet om att Tobias Carlsson numer är historisk.

En stund senare stod GP och pratade med en glad men sansad 25-åring som sedan 2011 spelat fotboll i hela det svenska seriesystemet.

Från division 7 till division 1 med sitt Grebbestads IF via superettan med Varbergs Bois och nu i allsvenskan med BK Häcken.

Totalt har Tobias Carlsson därmed spelat fotboll på nio nivåer i det svenska seriesystemet – och vunnit fyra serier.

De allra flesta med moderföreningen i Grebbestad.

– Vi låg i division 4 när jag kom upp i A-laget. Året efter startade vi upp ett B-lag som fick börja i division 7, förklarar Tobias Carlsson.

Efter två raka seriesegrar väntade spel i division 5. Parallellt klättrade klubbens A-lag från division 4 via segrar i division 3 och division 2 till spel i division 1.

Därifrån värvade Tobias Carlsson till Varbergs Bois inför förra säsongen.

Tackar pappa för stödet

På frågan vad som skiljer spel i division 7 med allsvenskan kommer svaret snabbt.

– Allt!

Var skulle du säga att det stora ”hoppet” rent kvalitetsmässigt är?

– Jag kan tycka att det är ett ganska stort hopp mellan division 2 och division 1. I division 2 kan det vara någon som bara spelar på skoj, i division 1 är de flesta ambitiösa och seriösa, även om de inte är världens bästa fotbollsspelare. De kan kämpa i 90 minuter och springa.

När fick du känslan av att du skulle kunna bli professionell fotbollsspelare?

– Det var väl egentligen när man gick till Varberg förra året och fick elitfotbollen. Spela division 1 är det många som göra och gör hela livet. Det var efter det steget jag kände att ”det kan bli bra”.

Efter att Andreas Alm bytte in honom i slutet av måndagens segermatch är han numer historisk, om att ha spelat i samtliga för honom tillgängliga serienivåer.

Någon du vill tacka?

– Det får väl bli farsan (Thomas) i så fall. Han har trott på mig hela vägen, ungdomstränare, väldigt intresserad. Han kollar mycket även om han i dag fick sitta hemma i Grebbestad och titta på tv.

Insatsen mot Varberg var kort – och prickfri.

– Jag hinner väl inte göra så jättemycket. Jag rensar undan någon boll och nickar undan något inlägg. I övrigt var det ganska lugnt.

Vad blir nästa steg?

– Nästa steg är väl att jobba på för att få så mycket speltid som möjligt här. Försöka göra det så bra som möjligt och hjälpa laget. Längre än så ser vi inte just nu.

Andreas Alm gladdes med sin adept – som alltså har spelat i samtliga divisioner från division 7 och upp till allsvenskan.

– Det kan inte vara många i Sverige som har gjort det. Det tycker jag är häftigt! sa Häckentränaren.

LÄS MER: Tranberg om sitt vackra frisparksmål

LÄS MER: Joakim Perssons sågning efter uddamålsförlusten

LÄS MER: Junes Barny direkt in i hetluften

LÄS MER: Betygen i BoIS-förlusten

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här