Det var i en duell med Alexander Jeremejeff  som Varbergs Jon Birkfeldt skadade sig.
Det var i en duell med Alexander Jeremejeff som Varbergs Jon Birkfeldt skadade sig. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Birkfeldts besked från sjukhuset: ”Inget benbrott i alla fall”

Sista arbetspasset innan semestern slutade på akuten för Jon Birkfeldt, 24. Det är vänsterfoten som tagit stryk. - Jag fick inte ont direkt. Det kom mest senare. Men jag kände att något hade hänt med foten. Den såg ut som en ballong, säger han.

ANNONS
|

Olyckan var framme en bit i första halvleken mot BK Häcken. Jon Birkfeldt nådde högt i en luftduell, men landade sedan illa.

– Jag landade på (Alexander) Jeremejeffs fot så jag vrickade till den i samma ögonblick med all kroppsvikt på, och dessutom hade jag med farten från luften. Ankeln tog hela smällen. Förhoppningsvis är det ingen skelettskada utan ett ledband som fått sig en törn, säger Jon Birkfeldt som åkte vidare för röntgen på sjukhuset i Varberg.

Hur mycket såg du av matchen?

– Jag såg hela matchen från bänken. Man vill alltid spela och jag är en sån person som tycker det är jobbigare att kolla på en match då du inte kan påverka. Sedan blev det lite konstiga domslut kanske som påverkade matchen. 0-3 i halvtid borta mot Häcken, det är inte skitlätt att vända på.

ANNONS

För Jon Birkfeldt var det typiskt att skadan kom precis innan semestern. Han har skaffat sig en dålig vana om man säger så.

– Det var samma med knäet i vintras alldeles innan ledigheten, men ska man dra på sig skit så är det väl nu när man är ledig.

Vad ska du göra på semestern?

– Ta det lugnt. Vara kvar i Varberg, men vi kommer även åka ner till Helsingborg och vara med familjen. Det blir att pendla emellan.

EM på teve med foten i högläge kan det nog också bli.

– Nu tappade Sverige Zlatan, men det är en nästan identisk trupp som i VM och då överraskade de oss alla. Jag hoppas på en sån sak igen och lita på kollektivet. Jag tror faktiskt de kan göra det bra igen.

Sent igår kväll kom beskedet efter röntgen. Då hälsade Jon Birkfeldt via sms: ”Inget benbrott i alla fall! Vilket är väldigt skönt, så nu under ledigheten ska jag träna upp den så att jag är redo igen när det drar igång!”

Läs mer: Nya Bois-kaptenen vill motbevisa kritikerna

ANNONS