Bergqvist: "Jag är jäkligt spelsugen"

Teddy Bergqvist ser fram emot cupmatchen mot Sirius. – Det känns kul att få göra tävlingsdebut. Jag är jäkligt spelsugen eftersom jag missade förra helgen, säger nyförvärvet.

ANNONS
|

Fotboll: Svenska Cupen

Det är dags för Varbergs Bois andra match i Svenska cupen. På söndag väntar Sirius på Övrevi IP.

– Vi får möta ett allsvenskt motstånd igen och är i ett läge där vi måste vinna matchen om vi ska ha chans att vinna gruppen, säger Bois tränare Joakim Persson och fortsätter:

– Det gäller att följa upp prestationen senast. Framför allt andra halvlek mot Göteborg är jag nöjd med. Vi hade rätt många situationer när vi kom in mellan deras backlinje och mittfält, men slarvar i sista passet och var torftiga offensivt.– Vi skapade alldeles för lite framåt med tanke på att vi hade betydligt mer bollinnehav än jag hade förväntat mig.

ANNONS

I Bois kan det bli tal om ett par ändringar jämfört med sist i form av platsbyten för att maximera offensiven.

– Dessutom är både Teddy Bergqvist och Axel Ohlsson (ny från Ängelholm) spelklara, säger Persson.

Bergqvist är taggad inför matchen.

– Det är bra för oss inför superettan att möta lag i högre divisioner och testa hur bra vi är, om vi är på rätt väg eller inte.

När Teddy får höra att Persson mer eller mindre beställer mål säger han:

– Från mig eller laget? Det blev ju inget mot Göteborg och ska vi kunna ta oss någonstans i cupen bör vi vinna på söndag - och då bör vi göra mål.

Joakim Persson är medveten om att Sirius för tillfället är ganska skadedrabbat.

Alltså det finns en bra chans om man spelar sina kort rätt.

– Det finns bara ett läge och det är full gas, så får det bära eller brista. I uppbyggnadsfasen gäller att hitta balansen, att verkligen attackera i stället för att ta det ett varv till.

IFK Göteborgs mittfältare Mix Diskerud twittrade under fredagen att han skulle bjuda hela Bois startelva på sushi om de tar poäng mot Sirius.

ANNONS

– Jag såg det. Absolut, jag gillar det. Bjuder han på sushi ska vi se till att ta poäng. Det ser jag fram emot, säger Teddy Bergqvist och skrattar.

Joakim Persson föredrar annat på menyn.

– Tur att han inte bjöd tränarna för sushi gillar jag inte. Han får gärna äta sushi om han vill, men IFK är nog på så pass bra att de ska fokusera på sitt egna spel.

ANNONS