Det blir ingen inomhusturnering i Arena Varberg i januari.
Det blir ingen inomhusturnering i Arena Varberg i januari. Bild: Annika Karlbom

Båda inomhuscuperna i Varberg ställs in

Det blir ingen Varberg Futsal Cup i januari. - Vi hade till slut inget val som läget ser ut nu, säger Varbergs Bois FC:s evenemangsansvarige Ludwig Bengtsson Backman. Även Unite People ställer in sin nyårscup.

ANNONS
|

Futsal-turneringarna i Halland brukar locka stor publik. Den kanske mest traditionella är Böljan Falkenbergs Nyårscupen som tidigare i höst bestämt sig för att pausa i år.

Och nu väljer Bois att gå i samma fotspår på grund av coronapandemin.

– Framför allt bryts traditionen. Det är det värsta efter att cupen börjat växa år för år. Men vi hoppas kunna köra 2022 och göra den större, säger Ludwig Bengtsson Backman.

Ett tiotal lag fördelat på två klasser hade anmält sig till turneringen 9-10 januari.

– Det är många andra cuper som ställt in före oss. Vi ville kommunicera ut det i tid så att klubbarna får pengarna tillbaka.

ANNONS

Även premiärupplagan av Unite Peoples Nyårscupen ställs in.

– Vi kände att det inte kommer gå att utföra. Att sitta och planera och jobba med det och sen blir det pladask liksom, den tiden kan vi lägga på annat inför nästa år, säger Adnan Bainca i Unite People.

Damfinal i Varberg Futsal cup 2019.
Damfinal i Varberg Futsal cup 2019. Bild: Annika Karlbom

Turneringen skulle ha spelats 28-30 december i idrottshallen.

– Hade restriktionerna lättat hade vi haft 16 lag. Två lag hann betala eftersom de anmälde sig väldigt tidigt. De andra ville avvakta, och det bad vi dem göra också, säger Adnan.

Vad betyder detta för er?

– Svårt att säga eftersom det skulle varit första gången. Men vi tror absolut att det är ett vinnande koncept. Vi ville göra det till en familjegrej och tradition att komma till idrottshallen och se på fotboll. Det kommer bli vår största intäkt, i framtiden, säger Adnan Bainca.

ANNONS