Lars Karlsson och Astrit Selmani.
Lars Karlsson och Astrit Selmani. Bild: KRISTER ANDERSSON

Astrit Selmani Varbergs Bois största försäljning någonsin

Hammarby köpte loss Astrit Selmani. Det blev en rekordförsäljning för Varbergs Bois.
– Det är den största övergången vi har gjort, säger klubbordföranden Lars Karlsson.

ANNONS
|

Enligt Aftonbladet fick Hammarby hosta upp ungefär åtta miljoner kronor för att knyta till sig Astrit Selmani på ett fyraårskontrakt.

Varbergs Bois ordförande Lars Karlsson hymlar inte om att det var en rejäl slant som Stockholmsklubben betalade. Den största i Hammarbys historia, medgav Jesper Jansson i samband med att Selmani presenterades.

– Jag vill inte kommentera själva beloppet i sig, men det är den största övergången vi har gjort i Varbergs Bois, säger Karlsson.

Är det med stor marginal?

– Ja, det är med stor marginal.

Bois-ordföranden fortsätter:

– Man kan säga såhär: Det har inte varit så många övergångar med pengar inblandade i Varbergs Bois historia. En var när Elias Andersson gick till Sirius. Det var inte tillnärmelsevis de pengarna. Det går inte att jämföra. Det här är stora pengar.

ANNONS

Däremot lär inte alla miljoner ticka in på Bois-konto redan nu. När Hammarby presenterade Selmani sa vd:n Henrik Kindlund att den rapporterade övergångssumman, åtta miljoner, är i ”rätt riktning.

Karlsson vill inte gå in i närmare detalj på avtalet. Däremot är han glad.

Glad för Bois skull.

Glad för Hammarbys skull.

Glad för Astrit Selmanis skull.

– Vi och Hammarby är nöjda - och det viktigaste i det här sammanhanget är att Astrit är nöjd. Han ville att alla skulle vara nöjda. Han månade väldigt mycket om Varbergs Bois skulle vara nöjda.

– Det är tre parter inblandade och jag är helt övertygad om att alla är nöjda. Det är väl en bra lösning att man kan komma så långt. I det här läget känner jag att allt inte handlar om pengar.

Vad betyder den här slanten för er?

– Det gör att vi ytterligare kan säkerställa vår ekonomi, som redan är väldigt god. Den förbättrar så klart vår ekonomi. Vi hanterar det på samma sätt som vi gör med hela vår ekonomi, på ett lugnt och behärskat sätt utan att för den sakens skull rusa iväg. Vi sitter fortfarande lugnt i båten och styr den ungefär som innan. Det här förändrar ingenting över huvud taget förutom kanske någon extra grej i organisationen.

ANNONS

Ni ska sitta lugnt i båten, men kan det bli mer pengar till värvningar?

– ”Jocke” (Joakim Persson, manager) har sagt att han är nöjd, så han har avslöjat sig själv, säger Karlsson och skrockar.

– Vi har precis klubbat budgeten och den fastställde vi före den här affären. Sedan finns ingen regel utan undantag. Skulle det dyka upp någonting så har vi resurser och medel att ta av. Det har vi aldrig haft tidigare. Det är den bästa förklaringen till frågan ”vad ska ni göra för pengarna”. Jo, vi ska använda dem när tillfälle kommer. Då kommer alla vara inblandade om så sker.

Läs mer: Astrit Selmani klar för Hammarby

Läs mer: Här är fem minnsvärda Selmani-ögonblick

ANNONS