Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

I fjol var Astrit Selmani lagkapten i Varbergs Bois. Nu ska han snart spela på Varberg Energi Arena igen, med Hammarby. Bild: KRISTER ANDERSSON
I fjol var Astrit Selmani lagkapten i Varbergs Bois. Nu ska han snart spela på Varberg Energi Arena igen, med Hammarby. Bild: KRISTER ANDERSSON

Astrit Selmani ställs mot Varbergs Bois med Hammarby

Förra året blev han allsvensk poängkung i Varbergs Bois.
På onsdag är Astrit Selmani tillbaka, men på motsatt sida.
– Jag har fantastiska minnen från Varberg, säger Hammarbyanfallaren.

Det var en av vinterns största övergångar i allsvenskan, Astrit Selmanis flytt från Varbergs Bois till Hammarby.

I svenska cupen flög anfallaren och ”Bajen” fram och laget är final. Där väntar Häcken.

Men den allsvenska inledningen har inte varit lika imponerande. I alla fall inte i jämförelse med de högt ställda förväntningarna på laget.

Kanske beror det på ett covidutbrott i ”Bajen” för lite mer än två månader sedan. Astrit Selmani var en av dem som drabbades.

– Det tog hårdare än vad man tror, men det kändes bättre efter förra matchen. Jag känner mig piggare och det är mer av den ”gamla Astrit” nu. Jag börjar komma tillbaka till den formen jag var i innan corona, säger stjärnan.

Hammarby vann senast med 3–2 mot Sirius och har spelat ihop sju poäng på fem matcher. Selmani tycker att inledningen varit helt okej.

– Vi har mött tuffa motståndare, men vi hade velat ha en bättre poängskörd. Någonstans har vi blivit bättre i vårt spel och förra matchen så satt det ännu bättre. Jag tror att det kommer att bli bättre för varje match som går.

Varje match som går.... det är ny omgång på onsdag. Astrit Selmani ställs mot laget där han var kapten i fjol, Varbergs Bois, på Varberg Energi Arena.

– Det ska bli otroligt kul. Jag har fantastiska minnen från Varberg och jag kommer aldrig någonsin glömma dem. Jag har fortfarande många vänner kvar där.

Hur passar fysiska Varbergs Bois er?

– Jag är också fysisk, så det kan bli kul, säger Selmani och skrattar.

Han fortsätter:

– Det kommer att bli en rolig match och jag vet hur det är att möta Bois på bortaplan. Det är aldrig en lätt match och det är inget varken jag eller laget tar lätt på. Det är en match där vi måste vara fokuserade i 94 minuter. Annars kan det bli jobbigt.

Anfallaren har ännu inte blivit målskytt i allsvenskan 2021. Det är ingenting som får honom att ligga sömnlös om nätterna.

– Jag hade varit mer orolig om jag inte hade skapat poäng eller bidragit till mål. Om man ser till den senaste matchen går alla tre målen via mig och det är det jag är van vid från tiden i Varberg. Jag gick mållös i många matcher i Varberg också, men jag var viktig i laget och i spelet. Det känner jag av här också.

Selmani håller tummarna för Bois

Han håller kontakt med bland andra Albert Ejupi, Daniel Krezic, Anton Liljenbäck och Jon Birkfeldt. Men några psykningar inför mötet är det inte tal om.

– Nej. Jag fokuserar på matchen och försöker förbereda mig så bra som möjligt. På matchen gör man allt för att vinna. Det är inget annat fokus.

Samtidigt har Selmani inte vänt Varbergs Bois ryggen åt. Han försöker se matcherna och håller tummarna för laget.

– De har ett tufft spelschema. Det är inte det enklaste att möta topp sju-lagen från förra året och ÖFK. Men de ger aldrig upp och det är en styrka som finns i klubben. Jag tycker att det har gått bra för dem, men jag tror det kommer att gå ännu bättre. Man ska inte dra för stora växlar efter fem omgångar.

Det återstår tre omgångar före sommaruppehållet. Selmani tycker att det är vad som händer efter EM, sol, bad och värme som är det verkligt intressanta.

– Det spelas 22 matcher efter sommaruppehållet. Alla vet vad som kan hända på dem. De här åtta matcherna är bara en startsträcka. Jag tror det är hösten som kommer att avgöra allsvenskan. Jag kan nästan lova att det i princip kvittar hur det går på våren. Hösten kommer att vara viktig för alla lag.

Läs mer: Fofana om eventuell flytt: ”Chansen kommer när den kommer”

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här