Astrit Selmani saknades på Varbergs träning

Glädjen efter gårdagen gick att ta på under Varbergs träning. Men den stora huvudpersonen lös med sin frånvaro.

ANNONS
|

Det var bara avbytare och reserver som snörade på sig fotbollsskorna när Varbergs Bois tränade under tisdagen. Startelvan från måndagens allsvenska drabbning mot HIF fick hänga på gymmet istället.

– Alla som spelade över en timme igår (måndag) får vila kroppen lite inför torsdagens match mot IFK Göteborg. Och de som satt på bänken och liknande kör ett litet pass för att hålla igång kropparna lite. Vi har ju en bred och jämn trupp och det ser ju bra ut idag. Vi får se vem som startar på torsdag, säger Gustav Norlin samtidigt som han blickar ut över matchplan där hans lagkamrater spelar för fullt.

ANNONS

När tidningen pratar med Norlin har det nästan gått 24 timmar sedan han placerade in sitt första allsvenska mål. Och det stora leendet på 3-0-målskyttens läppar är fortsatt intakt.

Efterspelet har minst sagt varit speciellt för 23-åringen.

– Jag är ju från ett litet ”sketställe” i Västra Götaland så det blir lite mediepådrag därifrån. Sedan är det många nära och kära som hört av sig. Så, man har ju fått mer uppmärksamhet än en vanlig ”sketen” tisdag, säger han och fortsätter:

– Men, jag har verkligen inget emot det. Det är kul att så många bryr sig och att segern betyder så pass mycket för folk.

Även Robin Tranberg var på strålande humör

– Jag var ute och med barnvagnen i morse. Och det vatr några som stannade mig och sa grattis. Det känns bara jättekul just nu och det är bara att rida på vågen fram till nästa match nu, säger han.

Astrit Selmani lös med sin frånvaro

Det vanliga gänget som alltid är på plats på Varbergs träningar ställde sig upp och applåderade när gårdagens startelva stegade ut från gymmet. Men de fick ingen möjlighet att säga grattis till måndagens tvåmålsskytt - Astrit Selmani.

– Astrit (Selmani) är och träffar sjukgymnast idag (tisdag). Han fick någon liten smäll på knät och det var därför jag bytte ut honom i matchen. Det är tätt matchande nu och är han bara 97 procent redo startar han inte på torsdag, säger Joakim Persson, tränare Varbergs Bois.

ANNONS

Tror du att han kommer vara hundraprocentig?

– Ja, enligt han själv ja. Men enligt verkligheten kommer det kanske inte vara så. Vi får avvakta och se till på torsdag. Vi tar väl beslut om han ska starta eller inte vid halv fem-tiden under matchdagen.

När tidningen når Astrit Selmani över telefon meddelar han att han är 100 procent redo för match mot IFK Göteborg.

– Det känns bra med mitt knä. Det var någon lite smäll jag fick, men det känns bra nu. Även sjukgymnasten säger att jag är redo. Men det är Jocke (Persson) som tar beslut om jag ska starta eller inte.

Joakim Persson:

– Vi har ju fler spelare än Astrit (Selmani). Och eftersom det är så tätt matchande nu kommer vi inte risker med någon spelare. Är man inte hundraprocentig så ska man inte spela. Vi har en bred och jämn trupp och det finns till och med spelare som fick stanna hemma igår (måndag) som skulle kunna kliva in i startelvan.

Läs mer: Vilken drömstart för Bois

Läs mer: Drömträffen som ekade ända till Skövde

Läs mer: Mattias Nilsson: Spelarna själva skrattar nog åt ordet skräll

ANNONS
ANNONS