Andre Boman blev Varbergs Bois ende målskytt i mötet med IFK Göteborg.
Andre Boman blev Varbergs Bois ende målskytt i mötet med IFK Göteborg. Bild: JOHAN BOREHED

André Boman tillbaka från skada i Varbergs Bois kryssmatch mot IFK Göteborg

André Boman var tillbaka från skada i U21-mötet med IFK Göteborg. I comebacken blev mittfältaren målskytt.
– Det är inte ofta, säger han och ler.

ANNONS
|

André Boman har varit indisponibel för Varbergs Bois manager Joakim Persson i ungefär tre månader. Det är symfysit, en typ av mag- och ljumskskada, som gäckat honom.

I matchen mot IFK Göteborg i U21-allsvenskan var han med på bänken, och i andra halvlek hoppade 19-åringen in. Och som han gjorde det.

Halvvägs in i den andra akten tog han emot en passning utanför straffområdet, lade bollen tillrätta och knorrade in 1–0 bakom Ole Söderberg.

– Det var första U21-målet för mig. Det blev bättre än jag trodde, jag försökte egentligen bara dumpa den mot bortre. Bättre att chansa än att slå en dålig avgörande passning, säger Boman och fortsätter:

ANNONS

– Det känns riktigt skönt att vara tillbaka, även om man har en del träningsvärk efter den här veckan. Men det springer man nog bort.

Bomans mål såg ut att räcka till seger, men bortalaget på Håsten fick sista ordet. Hannes Lennartsson smällde in kvitteringen i slutskedet av mötet. Slutresultatet skrevs till 1–1.

– Det är sådär. Jag tycker att vi är mycket bättre än dem på i princip varenda position. Jag tycker att vi skapade mycket både före och efter att jag kom in. Vi hade lägen för att göra tre, fyra mål. Vi släpper in ett skitmål. Det är frustrerande, även fast jag gjorde ett mål.

En match i allsvenskan återstår före EM-uppehållet, mot Häcken på söndag. Rent fysiskt känner sig Boman redo för spel då.

– Det kändes förvånansvärt bra i dag. Jag hoppas att jag är aktuell. Det är det jag strävar efter, avslutar talangen.

Läs mer: Mårtensson ny målvaktsetta (?): ”Hoppas det”

ANNONS