Varbergs Astrit Selmani under fotbollsmatchen i Allsvenskan mot Östersund.
Varbergs Astrit Selmani under fotbollsmatchen i Allsvenskan mot Östersund. Bild: JOHAN AXELSSON

Alla bollar på Astrit Selmani - skyttekungen vill sänka Malmö FF

Astrit Selmani slåss i toppen av skytteligan. Medspelarna kommer mata honom med bollar mot svenska mästarna. - En tuff match, men det är klart jag siktar på att göra mål, säger Bois-stjärnan.

ANNONS
|

Varbergs Bois FC säkrade kontraktet i förra omgången borta mot Östersunds FK. Nu återstår två matcher. Först Malmö FF hemma och därefter Djurgården borta.

– Det blir en utmaning för oss, men vi ska bara gå ut och ha kul. Det är nog många unga som kommer få chansen, säger Astrit Selmani som spelade i Malmö FF som ungdomsspelare.

– Det hade varit skönt att inte ha en förlust mot mästarna. Jag ska göra allt för att vi ska vinna, säger Selmani och minns 2-2-matchen på bortaplan.

Vit presenning över A-planen på Varberg Energi Arena

När laget tränade på konstgräset så låg en vit presenning över A-planen på Varberg Energi Arena.

ANNONS

– En match till sen är det slut. Så den borde hålla, säger Astrit.

Enligt tränaren ”Jocke” Persson ska Bois inte behöva använda reservarenan Borås Arena på söndag.

– Lenny (Börjesson, planskötare) säger att den är okej. Den (presenningen) ska vara på till klockan åtta i morgon bitti. Det kommer inte krisa, den är så pass ok. Annars får han gå runt med hårtorken, säger Persson.

Bois får klara sig utan Jon Birkfelt som har en låsning i knäet.

– Vi kommer vila ett gäng som står på tre gula kort, som sedan kan vara startfärdiga mot Djurgården. Det är Albert (Ejupi), (Robin) Book, (Albin) Winbo och Gideon (Mensah), men eftersom Birkfelt inte kan så spelar ”Giddi”, säger Persson.

Sedan tidigare är Daniel Krezic långtidsskadad och ur spel. Luke Le Roux håller igång träningen nere i Sydafrika.

– Vi kunde ha fått hem honom till sista matchen, men vi valde att ge honom längre semester. Han tränar med Stellenbosch i högstaligan, hans pappa är president där.

Inför 29:e omgången skuggar Astrit Selmani IFK Norrköpings Christoffer Nyman i skytteligan. Astrit har gjort 14 mål och Nyman 16. Isaac Kiese Thelin, MFF, och Moses Ogbu, Mjällby, har båda gjort 13.

ANNONS

– Malmö har inte mycket att spela för. Det är väl Kiese Thelin som vill göra mål, och Astrit hos oss. Vi har en förstaelva som är stark, sen kommer bänken var ung. Vi kommer göra ett tappert försök för att han längst fram ska göra ett mål eller två, säger Joakim Persson.

Det blir August Strömberg som vaktar Bois mål. Sen som sagt, många unga spelare i matchtruppen.

– Erion (Sadiku) har varit i vansinnigt bra form och kommer starta. Keanin (Ayer) vet vi vad han kan, men han har fått lite speltid. Tashreeq (Matthews) och (Robin) Tranberg får också kliva in och på bänken har vi Gustaf (Norlin), (Sebastian) Nanasi, Rasmus (Cronvall), André (Boman), Liam (Munther) och Noah (Johansson).

Astrit Selmani har gjort en kanonsäsong som givit eko. Det kan mycket väl bli hans sista hemmamatch på ”Vallen”.

– Man vet aldrig. Jag har gjort 54 matcher för klubben. Det kan max bli 56, men också fler...

Läs mer: Bois-spelaren tog petningen på rätt sätt

ANNONS