Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: KRISTER ANDERSSON
Bild: KRISTER ANDERSSON

Alievs önskan: nätkontakt i dubbelmötet med BK Häcken

Dubbelmöte med BK Häcken väntar Varbergs Bois FC. Då vill göteborgaren Alibek Aliev ställa till det för laget från Hisingen.

Torsdagens hemmamatch mot BK Häcken blir den sista innan Allsvenskan vänder. På måndag är det dags för samma motstånd igen - fast då får Varberg åka till Hisingen.

– Det blir två tuffa matcher. Häcken spelar en fin fotboll och har gått bra i år, säger Alibek Aliev på strålande humör efter onsdagens matchförberedande träning.

– Man är väl mest Gaisare, och det är inte så att Varberg mot Häcken är ett derby, men det är alltid speciella känslor för mig, man vill alltid slå Göteborgslagen, säger Alibek Aliev.

Varbergs Bois är fyra poäng efter

BK Häcken ligger femma på 21 inspelade poäng. Varbergs Bois FC är fyra poäng efter. För att stänga igen luckan krävs bra resultat i två matcher på raken. Och detaljer är viktiga i fotboll.

– Just lägena vi får, där måste vi vara hundraprocentiga och sätta dem. För möter man bättre lag så behöver de oftast bara en chans så är det mål. Sen såklart, att jobba hårt.

Alibek Aliev har några bekantingar i BK Häcken i form av Adam och Joel Andersson, där den sistnämnda numera spelar i FC Midtjylland.

Sen förstås även backen Tobias Carlsson som lämnade Varbergs Bois inför den här säsongen.

– Han höll jag på att glömma bort. Vi pendlade alltid med Göteborgsbilen förra året och då lär man känna varandra bättre. Men jag måste säga att jag inte har något jättekoll på Häcken och jag vet inte om han spelar, säger Alibek Aliev.

Succébacken från Grebbestad har dock inte fått göra allsvensk debut än. Tobias Carlsson har åtta matcher i BK Häcken, varav sju träningsmatcher och en i Svenska cupen.

Valde han rätt?

– Jo, men det tror jag. Häcken är ändå en fin klubb, menar Aliev som vill göra livet surt för motståndaren.

– Jag hoppas verkligen att jag gör mål. Jag har varit så sugen, nästan för sugen! Jag var nära sist, men nu jävlar måste jag dit med den. Det är bra för självförtroendet.

Trolig startelva

August Strömberg - Luke Le Roux, Jon Birkfeldt, Jesper Modig, Adama Fofana - Anton Liljenbäck, Erion Sadiku, Albert Ejupi, Tashreeq Matthews - Gustaf Norlin, Astrit Selmani

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här