Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alibek Aliev Bild: Krister Andersson
Alibek Aliev Bild: Krister Andersson

Alibek Aliev lämnar Varbergs Bois

Nio allsvenska matcher blev det.
Nu lämnar Alibek Aliev Varbergs Bois.

Sommaren 2019 hämtade Varbergs Bois in anfallaren Alibek Aliev.

Men hans tid i klubben har kantats av skador och i år var han frånvarande hela hösten. Under säsongen framträdde han i totalt nio allsvenska matcher.

Och några fler blir det inte i Bois-tröjan den här gången.

Klubben meddelar att anfallaren har gjort sitt i den grönsvarta tröjan.

– Jag har haft en väldigt bra tid här och utvecklats både som människa och spelare. Vi har varit en grupp med väldigt sköna lagkamrater både på plan och runt omkring. Personligen har jag haft en del otur med skador och kör fortfarande rehab, jag kommer behöva lite tid nu för att få ordning på kroppen och hoppas vara hel och fräsch för en full säsong nästa år, säger han i en kommentar på klubbens hemsida.

24-åringen fortsätter:

– Jag är stolt över att ha fått chansen och spela i Varbergs Bois. Höjdpunkterna har så klart varit att gå upp i allsvenskan och nu lyckats hänga kvar. Jag kommer sakna mina medspelare, ledare, lagsammanhållningen och alla härliga supportrar som stöttat och brytt sig om oss.

Manager Joakim Persson:

– Alibek är en underbar kille som tyvärr haft en del otur med skador i fel lägen. Vi önskar honom ett stort lycka till i framtiden, säger Persson i en kommentar på klubbens hemsida.

Anfallaren gjorde totalt sexton tävlingsmatcher i Varbergs Bois och på dem svarade han för ett mål.

Aliev har tidigare representerat klubbar som Örgryte, Dalkurd och Gais. Han har också ett förflutet i finländska Jaro, ryska CSKA Moskva och Elfsborg.

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här