Albin Winbo under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Mjällby AIF och Varbergs Bois den 13 september 2020 i Hällevik.
Albin Winbo under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Mjällby AIF och Varbergs Bois den 13 september 2020 i Hällevik. Bild: MAGNUS LEJHALL

Albin Winbo gjorde sitt första allsvenska mål i matchen mot Mjällby AIF

Albin Winbo var en av målskyttarna när Bois vann söndagsmatchen borta mot Mjällby. Winbos mål var hans första i Allsvenskan.

ANNONS
|

Söndagens match mot Mjällby AIF innebar den tredje raka segern för Varbergs Bois. Efter ett tapp från en 2-0-ledning till 2-2 kom Albin Winbo in och satte 3-2 – med fel fot.

– Jag kommer in när vi leder med 2-1 och efter typ 30 sekunder gör de 2-2. Det kändes inte jättebra, men som tur var fick jag en bra pass av Liljenbäck och fick en bra träff med fel fot som gick in, sade Albin Winbo efter matchen.

Winbo kom in i trippelbyte

Albin Winbo startade på bänken och kom inte in på planen förrän i 75:e minuten, när Bois gjorde ett trippelbyte. Book, Barny och Ejupi ut – Tranberg, Mensah och Winbo in.

ANNONS

– Det var skönt att komma in och kunna bidra.

Winbos 3-2-mål innebar hans första i Allsvenskan.

– Jag har knappt tagit in det än. Det var ren eufori när det hände. Otroligt kul och det betyder väldigt mycket. Jag hade inte varit glad om jag inte hade gjort några mål den här säsongen, men nu har jag gjort det.

Hur går tankarna efter matchen?

– Jag tycker att vi startar bäst och leder rättvist. Vi tappar lite i slutet, men kommer in i andra jäkligt bra. Det är närmare 3-0 än vad det är 2-1. Sen får de 2-2, men det är skönt att oturen kunde vänta och att jag kunde bidra med inhoppet i dag.

Hur ska du spela för att fortsätta göra mål?

– Jag kommer att träna på som vanligt och ta vara på de chanserna jag får. Och kanske sikta med rätt fot.

Läs mer: Varbergs Bois tog hem segern med 3-2 mot Mjällby AIF

Läs mer: Betygen på Varbergs Bois-spelarna i matchen mot Mjällby AIF

ANNONS