Målvakten Albin Svensson lämnar Varbergs Bois.
Albin Svensson och Varbergs Bois har brutit kontraktet. Bild: Krister Andersson

Albin Svensson lämnar Varbergs Bois

Målvakten Albin Svensson och Varbergs Bois bryter kontraktet.
– Det har inte gått den vägen jag har velat, säger Svensson.

ANNONS
|

På fredagen stod det klart att målvakten Albin Svensson lämnar Varbergs Bois. Detta efter att båda parterna kommit överens om att bryta kontraktet.

– Jag känner att jag inte har fått den rollen jag velat ha och att det inte har gått den vägen jag velat. Jag behöver en ny utmaning och en nytändning och de tycker också att jag ska ha en ny utmaning för att fortsätta min utveckling, säger Albin Svensson.

Sedan Svensson fick seniorkontrakt med Bois år 2017 har han fått uppleva allt från negativt kval i Superettan till avancemang upp till Allsvenskan.

– Det har varit en härlig tid och jag har lärt mig väldigt mycket som spelare. Det har varit mina första seniorår och de har varit lärorika och händelsefyllda. Jag var en helt annan målvakt när jag kom till Bois när jag var 17. Jag har Jonas, målvaktstränaren i Bois, att tacka för jättemycket.

ANNONS

Inget klart med ny klubb

Nu håller Svensson alla dörrar öppna och beskriver sig själv som en fri spelare. Det är i dagsläget inte klart i vilken klubb han ska fortsätta sin utveckling.

– Det är det faktiskt inte. Det är helt öppet, jag har inte bestämt någonting. Det är inte klart med något. Det dröjer nog ett litet tag, men man vill ju alltid ha det klart så fort som möjligt så vi får se vad som händer de kommande veckorna.

Men Albin Svensson håller även dörren öppen för en comeback i de grönsvarta kläderna i framtiden.

– Jag är ju från Varberg och har min familj och mina vänner här. Det är absolut inget som är omöjligt i framtiden. Det är inga hard feelings och vi skiljs som goda vänner.

Mer om Silly season i Bois: Varbergs Astrit Selmani väntas skriva på för Hammarby

ANNONS