Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ryan Moon ser ut att ta plats i Varbergs Bois trupp och Albin Mörfelt lär spela trots gipsad hand. Bild: KRISTER ANDERSSON
Ryan Moon ser ut att ta plats i Varbergs Bois trupp och Albin Mörfelt lär spela trots gipsad hand. Bild: KRISTER ANDERSSON

Albin Mörfelt tillgänglig – Ryan Moon kan få debutera

Ryan Moon är högaktuell för allsvensk debut.
Samtidigt är Albin Mörfelt disponibel – trots gipsad hand.
– Det går att spela., säger 21-åringen.

0–0 slutade premiären mot Mjällby och för Albin Mörfelt blev den allsvenska debuten inte riktigt som han hade tänkt sig.

Efter sju minuter fick han Daan Klinkenberg i ryggen, snubblade och föll på sin hand.

Mörfelt spelade vidare i en timme. Med dubbla frakturer i högerhanden.

– I början gjorde det inte så ont, men efter 30 sekunder kände jag att det började värka. Jag tog av mig vanten och såg att jag hade en trippelknoge. Den var helt svullen. Det var något som inte var bra, säger han och fortsätter:

– När man spelar har man så mycket adrenalin. Och det var första matchen. Det gjorde såklart ont, men man vill inte byta för en handskada. Det går att leva med.

När Varbergs Bois väl var tillbaka i Halland åkte 21-åringen direkt till akuten. Där fick han tillbringa ett par timmar. Sedan fick Mörfelt ett initialt mardrömsbesked.

– På sjukhuset sa de att det skulle dröja två-tre månader innan jag skulle kunna spela fotboll igen. Då tänkte jag: ”Det finns inte en chans att jag sitter så länge utan att spela fotboll”. Jag sket i det och spelade fotboll ändå.

Mörfelt var med på Bois träning under lördagen. Dessutom har Adama Fofana skrivit sin autograf på den offensive pjäsens gips.

Med stor sannolikhet kommer Mörfelt att finnas med i truppen mot Elfsborg. Saknas gör André Boman (ljumskskada), Montader Madjed (ljumskskada), Daniel Krezic (korsbandsskadad, på väg tillbaka), Keanin Ayer (knäskada/avstängd). Den sydafrikanske mittfältaren hoppas vara tillbaka i hemmamötet med Djurgården.

Samtidigt kan en annan sydafrikan få göra allsvensk debut. Det handlar om nyförvärvet Ryan Moon. Mittbacken Dean Solomons är inte riktigt i matchform än.

– Dean (Solomons) har en bit kvar, men Ryan Moon är mer än högaktuell. Att han är längre fram överraskar mig inte med tanke på att han hoppade in en del i Stellenbosch. Jag tror att vi kan få en dimension till i vårt anfallsspel utifrån de kvaliteterna han visat upp. Han är duktig felvänd, i djupled och rör sig över stora ytor. Samtidigt har han han ledarskap i sig, säger manager Joakim Persson.

Det känns som att det kan bli en allsvensk debut?

– Det är inte omöjligt.

I Varbergs Bois hemmapremiär är det fjolårstvåan från Borås som kommer på besök. Ingenting att dra några större växlar av, tycker Persson.

– Det känns som det kvittar vilka man möter de första fem omgångarna. Det är så ovisst. Men å andra sidan ser Elfsborg ganska likadant ut. Det är Sveriges bästa lag sett till rakhet. Från punkt a till b kan det gå väldigt snabbt, säger Bois-managern och fortsätter:

– Vi vet att Jeppe Okkels och Rasmus Alm är väldigt djupledsgående och att Johan Larsson är en kvalitetsspelare. Vi ska fokusera på att ta oss upp ett snäpp från premiären. Försvarsmässigt är det inte så mycket att gnälla på. Anfallsmässigt måste vi ha mer kvalitet i sista tredjedelen. Vi måste få in bollen i rätt ytor och sluta träffa förstagubbe eller lägga den bakom mål, avslutar Persson.

Läs mer: Moons perfekta debut – nätade direkt

Läs mer: Bois släpper in publik – för första gången i allsvenskan

Läs mer: Mörfelt fick dubbla frakturer efter premiären

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här