Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: JOHAN BOREHED
Bild: JOHAN BOREHED

Albin Mörfelt sänkte Östers IF

Nyförvärvet Albin Mörfelt har presenterat sig.
21-åringen sänkte Östers IF med sitt första mål i Varbergs Bois.
Och Joakim Persson tror mycket på talangen.
– Det är kanske den största talangen jag har tränat, säger managern.

I höstas slog Varbergs Bois till och värvade Albin Mörfelt från division 1-klubben IK Frej (som bytt namn Stockholm Talangfotbollsförening).

Under försäsongen har den offensive pjäsen fått stort förtroende. Och nu har även svarat för sitt första mål i den grönsvarta tröjan.

21-åringen sänkte Östers IF med matchens enda mål.

– Jag fick bollen på kanten och gick en mot en. Jag gjorde honom och sedan slog jag den mot bortre. Då gick den in. Det känns mycket skönt, säger han efter 1-0-segern.

Nyförvärvet är född och uppväxt i Stockholm – och i ungdomsåren representerade han Brommapojkarna, AIK och Hammarby. Där spelade han med några som kommit betydligt längre i sina karriärer. Dejan Kulusevski och Alexander Isak, till exempel. Fortfarande har han lite kontakt med landslagsstjärnorna.

– Det är inte så ofta. De är där de är och jag är här. Det är kul att det går bra för dem. Det är duktiga fotbollsspelare.

Duktiga fotbollsspelare... Det tycker Joakim Persson att Albin Mörfelt är. Varbergs Bois-manager håller 20-åringen högt.

– Det är kanske den största talangen jag har tränat. Att han kommer att vara i startelvan och göra en hel del poäng räknar jag med, säger Persson.

Vad är det han har?

– Han har allt, ju. Han har tekniken, spelsinnet, farten, han är individuellt skicklig. Han har ett fruktansvärt tillslag, det såg vi på alla fasta i dag och plus målet han gör. Det är sällan man kan säga såhär – men han kan inte misslyckas att bli ett riktigt fotbollsproffs om han tar vara på sin talang.

Matchen då? Jo, det var i mångt och mycket ett jämnt möte mellan ett allsvenskt lag och en förmodad toppklubb i superettan. Öster började lite bättre än Bois och Alen Zahirovic hade ett ypperligt läge att sätta bollen bakom August Strömberg - men målvakten svarade för en vass benparad. ”Hemmalaget” i Rydahallen, Borås, spelade upp sig efterhand och Jon Birkfeldt hade bland annat en nick i ribban i andra halvlek.

Men det var alltså Albin Mörfelts fullträff som fällde avgörandet.

– Vi gör det bra i försvarsspelet och hur vi ska komma åt dem. Det är inte helt perfekt än, men det är tid kvar till säsongen börjar. Vi börjar få grunderna på plats och stundtals ser det ganska bra ut, säger han.

Joakim Persson igen:

– Det är ointressant om det är seger eller inte. Men att vi med det här manskapet klarar av det defensiva arbetet såpass bra överraskar mig. Sedan var överraskande dåligt offensivt. Anfallsspelet var obefintligt i första halvlek. Vi hade mycket boll, men om jag ska vara riktigt positiv skapade vi två halvchanser.

Bois-managern fortsätter:

– Defensivt var det jättebra med tanke vilket manskapet vi spelade med. Med tanke på att vi mött Falkenberg, Öster, Halmstad med elva spelare hemma är jag nöjd och tillfredsställd med att vi håller så hög nivå, säger Persson efter årets första seger.

Läs mer: Missade du matchen? Här kan du se den i efterhand

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här