Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Albert Ejupi kommer att söka sig vidare i karriären.
Albert Ejupi kommer att söka sig vidare i karriären. Bild: Krister Andersson

Albert Ejupi har lämnat Varbergs Bois

Tre säsonger i Varbergs Bois blev det. Nu har Albert Ejupi gjort sitt i klubben.
– Det är dags för nästa utmaning, säger mittfältaren.

På söndag spelar Varbergs Bois sin sista allsvenska match det här året. Men mot Djurgården kommer inte mittfältaren Albert Ejupi att vara med.

Hans kontrakt gick ut den 30 november och det blir ingen fortsättning.

– Jag kommer inte att spela kvar i Bois. Det har jag bestämt mig för, säger 28-åringen.

Inledde ni ens en dialog?

– När jag skrev på förra året ville jag spela kvar en säsong i Bois och ta nästa steg. Nu har jag gjort det och jag tycker det är dags för nästa utmaning.

Albert Ejupi ser tillbaka på tiden i Bois

Ejupi anslöt till Bois från Kristianstad för tre år sedan. Då hade han aldrig spelat i superettan eller allsvenskan. Men 2020, vid 28 års ålder, fick han göra sin debut i svensk fotbolls finrum.

– Det har varit en lång väg. Jag började i division 1 och kom till superettan ganska sent. Jag var 25 år när jag kom till Bois och det var ingen som trodde att jag skulle klara av att spela i superettan – och framför allt inte i allsvenskan, säger han och fortsätter:

– Men under mina två år i superettan visade jag att jag var en av de bästa i serien. I år har jag visat att jag klarar av att spela i allsvenskan, även om jag känner att jag har fler nivåer i mig.

Hur summerar du dina år i Bois?

– Helt fantastiska. Det har varit lärorikt, från att nästan åka ur superettan till att gå upp i allsvenskan. Det är en sjuk bedrift jag har varit med om.

Var sak har sin tid och Ejupi har tackat för sig. Han siktar framåt och uppåt.

– Jag har lite grejer på gång. Det har jag.

Mer vill du inte säga?

– Det är utlandet och allsvenskan. Vi får se vad som passar mig bäst.

GT skrev nyligen om intresse från Sirius och Örebro. Hur tänker du kring det?

– Jag pratar med min agent. Det är han som har hand om det. Jag har hört lite, men han sköter den biten. Det är så klart kul om det stämmer, men jag låter han sköta den biten.

Det här är första gången som dynamon kan minnas att han är klubblös. Det är ingenting som får honom att ligga vaken om nätterna.

– Jag tycker att jag har gjort ett väldigt bra allsvenskt år. Mitt första i allsvenskan, som nästan hela laget. Jag är nöjd med mina prestationer. Jag har hållit en väldigt bra och jämn nivå. Jag behöver inte vara orolig.

Han vill ta nästa steg på klubblagsnivå. Samtidigt drömmer mittfältaren om att någon gång få representera sitt land. Kosovo. Bois-kaptenen Astrit Selmani är ett ämne för landslaget, men han har inte blivit uttagen. Ejupi hoppas bli kallad. Förbundet ligger dock lågt.

– Astrit borde varit där för länge sedan, tycker jag. Han visar att han gör mål i allsvenskan och han har hållit en bra nivå. Men det har varit samma trupp nästan hela tiden sedan den förbundskaptenen (Bernard Challandes) kom dit. Jag vet inte riktigt, men det känns som att man borde få chansen. Det är andra spelare där som är mycket äldre och som jag inte tycker har presterat. Det hade varit en ära att få spela för sitt land. Alla dagar i veckan.

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här