Aiesh lämnar Varberg

Hosam Aieshs tid i Varbergs Bois är slut.…Han kallas tillbaka till Östersund omedelbart.

ANNONS
|

Fotboll: Superettan

På tisdagen kommer Varbergs Bois succélån från Östersund att säga tack och hej till lagkamraterna. Lånet är slut.

– Vi visste såklart att detta kunde hända och är glada över den tid han varit här. Det är en spelare som bara blivit bättre och bättre. Han har tillfört mycket på träningarna med sin energi och på matcherna med sina dribblingar, säger tränaren Jörgen Wålemark.

Och "förlusten" gör att Varberg kommer att bli än mer aktiv på värvningsmarknaden när övergångsfönstret öppnar den 15 juli.

– VI kommer att ta in några nya spelare för att laget ska bli lika slagkraftigt under hösten, säger Jörgen Wålemark.

ANNONS

Varbergs Bois hade ett medlemsmöte under måndagskvällen där man bland annat talade ekonomi. Klubben brottas med sitt underskott på nästan 400 000 kronor. Handlingsplanen godkändes ju tidigare i vår och elitlicensen för 2017 är i hamn.

Men den 31 december i år måste man ha minst en krona i eget kapital. Budgeten är också lagd så.

– Såklart är det lite oroligt. Vi håller kostnaderna och minskar dem till och med. Men intäkterna måste öka. Vi har tappat på Loppis-försäljningen och på publikintäkter, säger ordföranden Håkan Antehag.

Och en del av kostnadsminskningen beror på skadorna, bland andra Tommie Persson och Erik Lund är långtidsskadade.

– Vihar inga skulder och betalar våra räkningar men likviditeten är som alltid ansträngd vid den här tiden, säger Håkan.

Nu kommer man att hålla öppet loppisen några timmar till i veckan och dessutom finns det tankar på att sälja halvårskort till andra delen av säsongen.

För sportsligt går det ju mycket bra för Varberg som är med och kämpar i toppen av Superettan.

ANNONS