Adama Fofana på väg bort - nära allsvensk storklubb

Adama Fofanas fina debutsäsong i Allsvenskan skapade intresse. Och nu är en övergång nära. Varbergs Bois är nära att sälja ivorianen till en allsvensk storklubb.

ANNONS
|

Adama Fofana hade det tufft under inledningen av den gångna allsvenska säsongen då det mest blev inhopp. Men efter att han avgjorde matchen mot Kalmar under sommaren blev ivorianen given i startelvan.

Det är dock tveksamt om det blir någon mer match för Fofana i den grönsvarta tröjan.

Enligt uppgifter till Hallands Nyheter är Varbergs Bois väldigt nära att komma överens med en annan allsvensk klubb om en försäljning.

– Det stämmer väl ganska bra. Vi ligger i slutförhandlingar med en toppklubb i Allsvenskan om Adama Fofana. Vi tror att det kan bli en affär, säger tränare och sportchef Joakim Persson.

ANNONS

Varbergs Bois har nekat bud tidigare

Det har tidigare ryktats om att IFK Norrköping lagt ett bud på Fofana som då nekades. Och enligt HN:s uppgifter är det just IFK Norrköping som visat intresse även den här gången.

– Det handlar om en allsvensk storklubb, mer vill jag inte kommentera, säger Joakim Persson.

Adama Fofana kom till Varbergs Bois inför säsongen 2018 från Right To Dream. Under sin debutsäsong blev han snabbt en publikfavorit, men sen blev det tuffare. Skador av olika slag gjorde att han bara spelade tio matcher under succésäsongen 2019 innan han återtog en given plats i startelvan den gångna säsongen.

Läs mer: Erion Sadiku på väg att säljas till Serie A

ANNONS