Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Adama Fofana har hittat rätt i Varbergs Bois

Plats i startelvan under Varbergs Bois segersvit. Senast krönte Adama Fofana formtoppen med en målgivande passning. Fotbollstillvaron tycks leka för 20-åringen. Men han ser förbättringspotential hos sig själv.

Fjolårets vårsäsong för Varbergs Bois-backen spolierades av skador. Denna säsong har varit betydligt ljusare för Adama Fofana ur ett personligt perspektiv.

Det har blivit 12 matcher från start, ett mål och en målgivande passning. Assisten kom i 3-2-segern mot Mjällby efter ett anfall som passade in i en instruktionsbok för hur en snabb omställning ska se ut.

– Det var ett bra spel. Jag var i rätt position för att bryta, såg (Robin) Book, fortsatte springa, såg Gustaf (Norlin) och slog bara bollen framför honom, beskriver Adama Fofana om det vackra 2-0-målet i söndags.

Årets andra allsvenska derbyt i Halland

Men han menar att den matchen är glömd nu. Under torsdagen väntar årets andra allsvenska derby i Halland när Varbergs Bois åker till Falcon Alkoholfri Arena för att möta Falkenbergs FF.

– Det är en väldigt viktig match, det kommer att bli tufft och fysiskt. Vi måste vara med från början. Vi måste ta till vara på varje tillfälle som ges.

20-åringen gör sin tredje säsong i Varbergs Bois. Trots ett ökat förtroende från Joakim Persson känner Fofana sig långt ifrån helt nöjd med sin prestation så här långt på Allsvenskan.

– Säsongen så här långt har varit okej för min del, men jag kan utvecklas. Jag gör mitt bästa för att hjälpa laget, säger Adama Fofana.

Mer specifikt, vad känner du att du kan förbättra?

– Beslutsfattandet om jag ska attackera eller stanna. Sen kan inläggsspelet bli bättre. Förhoppningsvis får jag ordning på de bitarna.

Adama Fofana stormtrivs i Varbergs Bois

På den matchförberedande träningen under onsdagseftermiddagen märktes det att det är ett Varbergs Bois i harmoni, med tre raka segrar i bagaget.

Det skrattades, kivades och det var verkligen högt i tak. Laget delades upp i slutet av träningen där sex offensiva spelare ställdes mot Stojan Lukic. Avsluten och frisparkarna ven runt Bois-målvakten. Och det munhöggs rejält mellan avslutarna och keepern, med glimten i ögat. Fofana stämmer in i den positiva harmonin som finns i gruppen.

– Jag är väldigt glad att jag får vara skadefri. Det är mitt jobb. När jag är på jobbet är jag nöjd. Redan under den första säsongen kändes Varberg som hemma. Att ha bra och positiva personer runt mig har hjälp mig och jag trivs väldigt bra, avslutar Adama Fofana.

TV: Se uppsnacket inför det allsvenska derbyt

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här