Under fredagen kan det komma ett besked gällande den allsvenska fotbollen.
Under fredagen kan det komma ett besked gällande den allsvenska fotbollen. Bild: Bildbyrån

Ödesmöte om den allsvenska premiären

Inget klubbades igenom. Ovissheten kvarstår. Men morgondagen kan generera ett avgörande beslut för Falkenbergs FF och Varbergs Bois.

ANNONS
|

På dagens möte med klubbcheferna som representerar klubbarna i Allsvenskan och Superettan fick de information om hur förra veckans möte mellan SEF (Svensk Elitfotboll) och Folkhälsomyndigheten (FHM) var. Men inget beslut om den allsvenska starten togs.

- Förra veckan fick de presentera protokollen som elitklubbarna har åtagit sig att göra. Utifrån det ska man diskutera om det är tillräckligt för att vi ska kunna komma igång och spela, säger Dan Skogman, klubbchef i Varbergs Bois.

- Magkänslan beror på vilken dag det är. Min magkänsla just nu är att det inte är helt säkert att vi får ett 100-procentigt beslut imorgon, det kan ta några dagar, säger Falkenbergs FF:s klubbchef Patrik Lundgren.

ANNONS

Hoppas ta rygg på de nordiska grannarna

Planen i nuläget för FFF är att Svenska cupen-matchen mot Mjällby ska spelas 1 juni. Men det diskuterades inte under mötet.

Hur går tankarna kring den matchen?

- Det är klart att det är längre tid till Allsvenskan. Men om vi får ett datum en vecka eller halv vecka innan är det bara att köra. Det blir lika för alla, säger Lundgren.

Under fredagsförmiddagen har SEF och FHM ett nytt möte, där det eventuellt kommer att bringa klarhet i fotbollssäsongen. På eftermiddagen ska klubbcheferna samtala på nytt.

- I föreningen försöker vi vara beredda på alla möjliga scenarion. Vi kan vänta längre om det krävs, men vi vill ju helst av allt att det ska komma igång,

Förra veckan kom besked från Norge och Danmark att de inhemska ligorna snart ska dra igång och till helgen återupptas tyska Bundesliga.

- Jag tänker att det är ganska bra att de har kör igång. Fungerar det bra i de länderna kan det säkert fungera i Sverige. Med det sagt ska vi ta ett jättestort ansvar för att sköta detta på ett väldigt bra sätt för att inte sprida smittan, kommenterar Lundgren.

Många åtgärder

I de protokoll som tagits fram finns ett antal punkter klubbarna måste följa. Bois interna arbete med dem har pågått under ett antal veckor.

ANNONS

- Det är framförallt hygiengrejer. Att det finns handsprit, duschar man där gör man det socialt åtskilt. Det reglerar allting, till hur man hanterar material och att det inte är någon publik, säger Skogman och fortsätter:

- Klubbens medicinskt ansvarige (Karl Norinder) har fått ta ett större ansvar. Det är han som är ansvarig för att sakerna görs och görs på ett riktigt sätt.

ANNONS