Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Ännu ett tungt tapp för BoIS

BoIS sjukstuga fortsätter att få mer patienter i efter dagens 2-0 förlust mot IFK Norrköping i Allsvenskan. ”Det är tufft, vi har många som är borta nu och vi får hoppas att de kommer tillbaka så fort som möjligt”.

När Joakim Persson gjort sin startelva offentlig nöp hela pressläktaren sig i armen. Astrit Selmani på bänken? Luke Le Roux och Anton Lilljenbäck som mittbackar, hur skulle det här gå?

När spelarna väl gjort entré planen uppstod ytterligare ett frågetecken. Jon Birkfeldt hade fått kasta in handduken efter att ha vrickat foten på uppvärmningen. Istället fick Albert Ejupi snöra på sig skorna och göra sig redo för spel.

– Det var snabba ryck, in och spela direkt. Man är alltid redo för att vara med eller göra ett inhopp. Jag körde ganska så hårt på uppvärmningen för att vara varm om det blir ett inhopp, men det gick snabbare än så, sa Albert Ejupi efter matchen.

Det är tufft nu

Försvararna Joakim Lindner och Hampus Zackrisson saknades båda på Östgötaportens bänkar. Efter att kollegan Birkfeldt också anslutit sig till gruppen skadade står nu BoIS utan deras tre ordinarie mittbackar.

– Det är tufft, vi har många som är borta nu och vi får hoppas att de kommer tillbaka så fort som möjligt. Spelarna som får chansen idag gör det ändå bra.

Varberg inledde första 15 minuterna med ett bra och piggt presspel som skapade riktigt oreda i Norrköpingsförsvaret. Varbergs bästa chans fick Robin Tranberg strax innan halvtid.

– Vi kommer ut bra och ifrån deras presspel och kommer till bra lägen via inlägg. Sen visar Norrköping varför de leder serien, väldigt bolltrygga och det går snabbt i vissa perioder. Vi släpper inte till mycket ändå, sa tränaren Joakim Persson.

En nykomponerad backlinje

Det tog 29:e minuter innan Pekings Totte Nyman hittade nätet och i början av den andra halvleken utökade Rasmus Lauritsen till 2-0.

– Han får stå och motta ett inlägg i två dagar som bara kan hamna på den bortre stolpen. Vi somnar till och det känns lite billigt från vår sida om vi skulle haft en möjlighet att ta poäng idag, sa Persson om Norrköpings 1-0 mål.

Skadan på uppvärmningen gjorde det heller inte enklare för Perssons gäng.

– Det var en väldigt svår uppgift för oss redan innan vi kom hit. Vi blev av med Joakim Lindner och Hampus Zackrisson redan hemma och sen går Jon Birkfeldt sönder på uppvärmningen, det blir en väldigt nykomponerad backlinje, sa Persson.

BoIS saknar nu alla sina tre ordinarie mittbackar och kanske får till och med Ejupi falla ner en position i banan och testa på rollen?

– Vi får se och ta det som det kommer, det är Jockes problem, avslutade Ejupi.

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här