Bois har en nordisk mästare i sina led

Joel Månsson fortsätter plocka guldmedaljer. För ett par månader sedan vann han SM. Nu kan han även titulera sig nordisk mästare. – Det var lite mer än vi vågade hoppas på. Det har gått som på räls, säger tränaren Felix Brink.

ANNONS
|

Brottning: Nordiska mästerskapen

Varbergs Bois fick med sig två medaljer från NM i danska Kolding. Ädlaste valören gick till Joel Månsson i Ungdom 46 där antalet deltagare var tre. Månsson slog finnen Ajko Välimatti med 6-4 och knäckte även en litauer på fall efter ett nacksving.

Joal Månsson, som ska fylla 15 år, har tagit stora kliv den här säsongen. Han tog ju även SM-guld för inte så länge sen.

– Det är hårt arbete som ligger bakom. Sedan har det släppt för honom den här säsongen. Joel har hittat ett självförtroende, men framför allt ett lugn i sin brottning, vilket gör att han inte blir stressad. Han är rätt säker på sin plan, säger Felix Brink.

ANNONS

Hur firar ni detta i klubben?

– Det blir nog tårta på träningen i morgon (läs tisdag) eller på torsdag.

Felix Brink har tränat Joel i två år.

Nu hoppas man på ytterligare ett kliv.

– EM i slutet av juli, men vi får vänta och se. Det är landslagsledningen som tar ut brottarna, men nu har han ju visat sina resultat. Det är bara hoppas att de tror på honom.

Det blev även en bronsmedalj för Nathan Philips, i en klass om innehöll fler brottare.

– Nathan gjorde det jättebra i alla sina matcher, men förlorade semin snöpligt sista fem sekunderna. Sen vann han bronset komfortabelt efter en minut på teknisk överlägsenhet.

ANNONS