Allt tyder på att Bockstensturen kommer ställas in.
Allt tyder på att Bockstensturen kommer ställas in. Bild: Håkan Johansson

Bockstensturen lär ställas in

Allt tyder på att Bockstensturen inte blir av i år. Ett beslut som kommer kosta Varbergs mountainbikeklubb drygt 90 procent av klubbens planerade årsinkomst.

ANNONS
|

Bockstensturen kommer ställas in - det tror i alla fall Varbergs MTB:s ordförande Ulf Dovermark.

Efter tisdagens besked om att Finnmarksturen i Ludvika inte blir av ser det mycket mörkt ut, menar han.

– Vi har styrelsemöte på tisdag i nästa vecka och då kommer det med all sannolikhet att tas ett beslut om att loppet måste ställas in. Om inte regeringen kommer med något sista minuten-besked har jag svårt att se någon som helst lösning.

Varberg MTB förlorar flera hundra tusen kronor

Bockstensturen är mountainbikeklubbens absolut största inkomstkälla. Och Ulf Dovermark räknar med att klubben kommer förlora runt 200 000 - 300 000 vid inställd tävling.

ANNONS

– Det är runt 90 procent av vår årsinkomst det handlar om. Och givetvis kommer det påverka klubben hårt.

Enligt Dovermark har klubben ekonomiska muskler att klara av att Bockstensturen ställs in - men det är på håret.

– Vi har reservpengar som vi kan tvingas behöva ta ifrån nu. Så, vi lär klara denna ekonomiska smäll. Men sedan har vi inga reservpengar kvar. Och skulle exempelvis Bockstensturen ställas in även nästa år hade klubben gått under.

Oklara besked från idrottsminister Amanda Lind

Varberg MTB har räknat med att Riksidrottsförbundet ska kunna komma med ytterligare ett stödpaket. Men efter Amanda Linds (MP) senaste uttalande börjar Dovemark bli smått orolig.

Idrottsministern kan i dagsläget varken bekräfta eller avfärda mer pengar till Riksidrottsförbundet.

– Jag har inget besked i dag, säger hon till TT.

– Amanda Linds uttalande gör mig såklart orolig. Vi valde ju att inte söka några pengar i den förra potten för att vi skulle söka nu istället, säger Dovemark och fortsätter:

– Jag tycker att det hade varit grymt orättvist om de föreningar som förlorar mest under sommarmånaderna inte får ta del av något stödpaket.

Skulle Varbergs MTB inte få något RF-stöd kommer klubben tvingas vidta drastiska åtgärder.

ANNONS

– Jag vet inte vad vi skulle kunna söka för stöd annars. Vi skulle väl helt enkelt vara tvungna att dra in på vissa saker. Exempelvis kommer vi inte kunna satsa lika hårt på barn och ungdomar, säger Dovemark.

Han fortsätter:

– Vi kommer heller inte ha möjlighet att dela ut stipendier till våra bästa cyklister. Vilket kommer bidra till att e inte kommer kunna satsa lika hårt på att köra mountainbike. Det skulle vara extremt tråkigt.

Läs mer: Wic och FFF de stora vinnarna

ANNONS