Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fotbollsexperterna är inte eniga om huruvida Ken Sema, här under en landslagssamling, ska bli Janne Anderssons joker i VM-truppen. Arkivbild.

Blir allsvensk charmör en VM-joker?

Experterna är eniga om att det sannolikt blir en väntad VM-trupp som Janne Andersson presenterar i kväll. Men ska det bjudas på någon skräll?

Charmörerna som Andersson, expertkommentator på TV4 och C More, nämner som tänkbara jokrar är Hammarbys Jiloan Hamad, Djrugårdens Kerim Mrabti och Östersunds Ken Sema.

- Sema har varit med i landslaget tidigare, det skulle kunna bli han. Jag tycker att Ken Sema är lite mer en jokertyp som kan bryta mönster än Jiloan Hamad, säger Andersson.

Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson tror däremot inte alls på Ken Sema.

- Jag skulle bli överraskad om Andersson väljer Ken Sema före Marcus Rohdén. Marcus har varit en del av truppen och har varit väldigt bra när han har kommit in. Han spelade andra halvlek i bortamatchen mot Italien i playoff. Jag har himla svårt att tro att Janne Andersson plockar bort en spelare som varit med hela vägen och bidragit, säger Henriksson.

Skrämmer inte

Henriksson tror inte att IFK Göteborgs målvakt Pontus Dahlberg får en plats.

- Han är otroligt talangfull. Men eftersom Robin Olsen (förstemålvakt) har varit skadad och inte spelat en match inför mästerskapet så hade jag tagit ut de två målvakter som varit med tidigare och gjort det bra när de har spelat, säger han om Karl-Johan Johnsson och Kristoffer Nordfeldt.

Experterna är eniga om att Sveriges förmodade VM-trupp på papperet inte ser särskilt skrämmande ut.

- Men Sverige är en lagmaskin och spelar bra trots att exempelvis Albin Ekdal har haft skadeproblem och att Sebastian Larsson spelar i andradivisionen i England, säger Anders Andersson och får medhåll av Richard Henriksson, framför allt när det gäller mittfältet.

- Det är varken klubbar eller prestationer under våren som skrämmer, men spelarna har funkat i landslaget och de känns givna.

Nyckelmatchen

Andersson och Henriksson tror att Sveriges chanser till att gå vidare från gruppspelet i VM är goda. Men då krävs en bra start.

- Sydkoreamatchen är nyckeln, säger Andersson.

Tyskland är storfavorit i gruppen, men Henriksson hoppas att Sverige kan ha med sig bra resultat till den tredje och sista gruppspelsmatchen mot Mexiko.

- Mexiko är riktigt, riktigt bra och det blir en jobbig match om Sverige behöver jaga och är pressade att vinna.