Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stina Blackstenius. Arkivbild.

Blackstenius klar för Linköping: "En lättnad"

Stina Blackstenius är tillbaka i damallsvenska Linköping. Landslagsanfallaren lämnar därmed franska Montpellier efter två år.

Stina Blackstenius var en av de stora guldhjältarna när Linköping tog SM-guld 2016 och lämnade sedan mästarlaget för franska toppklubben Montpellier, där svenskorna Linda Sembrant och Sofia Jakobsson spelade sedan tidigare.

22-åringen fick en fin sportslig start i klubben, men har den här säsongen kämpat med mindre speltid. Dessutom har Montpellier nyligen värvat svenska anfallaren Marija Banusic. Sedan i somras har Linköping försökt värva tillbaka Blackstenius, som velat hem, men först nu gick affären att lösa.

"Tufft på många sätt"

- Det har varit mycket fram och tillbaka och varit tufft på många olika sätt. Nu är jag mest glad att det har hittats en lösning. Jag är jätteglad över att vara här. Att jag är tillbaka i Linköping igen är en otrolig lättnad. Jag ser fram emot en spännande säsong, säger Blackstenius på en presskonferens som sändes på corren.se.

Blackstenius kontrakt med Montpellier var utgående till sommaren. Övergången har Linköping, vars ekonomi är ansträngd, löst med hjälp av externa finansiärer.

Utmanande tid

Anfallsstjärnan ansluter till laget direkt och beskriver tiden i Frankrike som utmanande med tanke på att hon flyttade som väldigt ung till ett nytt land med ett nytt språk. Hon tycker att övergången kommer rätt i tiden med tanke på att det VM i Frankrike.

- Det ligger ett VM i sommar som jag gärna vill vara del av. Det känns rätt att börja om och komma till Linköping där jag vet att jag känner mig väldigt trygg.

Blackstenius är den tredje landslagsspelaren som Linköping värvat inför den kommande säsongen. Tidigare har anfallaren Mimmi Larsson och mittbacken Nilla Fischer, som ansluter först till sommaren, presenterats av laget som slutade femma i fjol.