Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
André Myhrer slutade på elfte plats i Madonna di Campiglio.

Blågula pallsviten bruten – Hirscher vann

De svenska slalomherrarnas pallplatssvit i världscupen är bruten. I Madonna di Campiglio var André Myhrer bäste svensk först på en elfte plats, 68 hundradelar bakom segrande Marcel Hirscher som höll på att strula till det.

För 43 år sedan tog Ingemar Stenmark sin första världscupseger av 86 i just Madonna di Campiglios slalomtävling i Dolomiterna, Alperna, i norra Italien.

Men på fredagskvällen så var de alpina svenskarna långt ifrån en triumf.

André Myhrer, som var seedad i det första åket och fick fördelen att starta som första man, misslyckades med att ta vara på möjligheten. 34-åringen var 1.21 sekunder bakom världscupledande Marcel Hirscher, Österrike, och på en 18:e plats efter det första åket.

Hargin 18:e

I andra åket presterade Myhrer bättre, och passerade landsmannen Mattias Hargin som låg på 13:e plats efter det första.

Myhrer hade näst snabbaste tid bland de 30 åkarna som körde det andra åket och slutade till slut på en elfte plats, 68 hundradelar bakom segrande Marcel Hirsher, Österrike. Hargin slutade på 18:e plats.

För första gången den här säsongen så fanns det därför ingen svensk fartdräkt på pallen i slalomens världscup. 32-årige Hargin slutade på tredje plats i Levi i november och Myhrer dito i Val d'Isère för knappt två veckor sedan.

Precis som senast så vann slalomsuveränen Marcel Hirscher, Österrike, tävlingen. 28-åringen – som vunnit den totala världscupen sex säsonger i rad – tog därmed sin 49:e seger i karriären.

Skrälltvåa

I den klassiska backen i Madonna di Campiglio hade Hirscher 37 hundradelar att gå på inför sitt sista åk. Men segermarginalen till skrälltvåan 24-årige Luca Aerni, Schweiz, slutade i endast fyra hundradelar.

Hirscher strulade nämligen till det i pisten men lyckades ändå hålla ihop det över mållinjen och besegra Aerni som aldrig tidigare stått på pallen i världscupen. Henrik Kristoffersen, Norge, som vann i "svenskbacken" både 2015 och 2016, slutade trea ytterligare en hundradel bakom Aerni.

Ingen av de övriga svenskarna; Kristoffer Jakobsen, Mattias Rönngren, Gustav Lundbäck och Emil Johansson, lyckades kvalificera sig till det andra åket.

Nästa världscuptävling i slalom för herrarna är i Zagreb, Kroatien, den 4 januari.