Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sveriges förbundskapten Janne Andersson på tisdagens presskonferens.

Bergström inkallad – Guidetti osäker mot Peru

Emil Bergström kallas in som tillfällig ersättare för Filip Helander som har yrsel. Samtidigt är det fortsatt osäkert om John Guidetti är spelklar till VM-genrepet mot Peru. Men Janne Andersson är okej, trots en olycka med häcksaxen.

Mittbacken Filip Helander mår dåligt. Därför har Rysslandsproffset Emil Bergström, 25, kallats in till tisdagens träning med landslaget inför VM i fotboll. Men Bergström, som den gångna säsongen var utlånad till schweiziska Grasshoppers från Rubin Kazan, kommer inte att ingå i truppen.

- Filip har lite yrsel, han får det ibland. Så vi har kallat in Emil Bergström, han fanns behändigt nog i Stockholm. Men det betyder inte att han är femte mittback, vi har inte tagit ut honom till VM. Han är med av praktiska skäl, sade Sveriges förbundskapten Janne Andersson på tisdagens presskonferens.

Guidetti osäker

John Guidetti, som skadade foten på träning förra veckan, ska träna i dag, men försiktigt. Sedan tidigare har Östersunds Ken Sema anslutit till truppen som åtminstone tillfällig ersättare till Guidetti.

- John ska ut på planen i dag och köra lite, han har kommit en bit i sin rehab, sade Janne Andersson.

Den här veckan är den sista på hemmaplan innan landslaget reser till Ryssland. På lördag ställs Sverige mot Peru i Göteborg, i den sista landskampen före VM. Men det är mycket osäkert om Guidetti kan vara med då, enligt Janne Andersson.

- I dag kan jag inte svara på det. John ska ut på planen i dag, men det skulle kanske förvåna mig om John är spelklar på lördag.

Häcksax i knät

Förbundskaptenen höll också på att sätta sin egen medverkan i fara. Andersson hann med ett kort besök hemma på Lidingö mellan förra veckans läger i Båstad och omstarten i Stockholm. Då fick han för sig att klippa häcken.

- Jag satte häcksaxen i knät. Det blir alltid blodvite när jag ska göra något händigt. Heter det buxbom? Det var en sådan där rund grej som jag skulle försöka klippa runt. Det blev ett litet jack, men det är inga problem. Det är bra, säger Janne Andersson.