Ted Bergström blev hattrickhjälte. Arkivbild.

Bergström hattrickhjälte för Västerås

Västerås vann den första semifinalen mot Hammarby i bandyslutspelet. Två faktorer blev avgörande i 6–3-vinsten: hörnorna och Ted Bergström.

|

När Hammarbys David Pizzoni Elfving i halvtid fick frågan om vad som skulle bli avgörande i den andra halvleken av bandysemifinalen mot Västerås höll han sig kortfattad.

- Fasta situationer, spelet i boxen... det gamla vanliga, sade Pizzoni Elfving till Bandyplay.

Ingen dålig analys, både med tanke på det som hade skett i första halvlek och vad som väntade i andra halvlek. Utöver Hammarbyspelaren Christoffer Fagerströms soloräd i 22:a minuten – en riktig pärla av Hammarbys 26-årige anfallare – gjordes hela tre av de fyra målen i första halvlek på hörnor.

Bergström stekhet i andra

I andra halvlek var det Västerås-anfallaren Ted Bergström som tog tag i matchen. I 69:e minuten förvaltade han ett friläge på bästa sätt till 3–2, och bara sex minuter senare utökade han till 4–2 på hörna. Strax därefter ropade en del Hammarbyspelare på reducering efter ännu en farlig hörnsituation, men domarna dömde inget mål och i stället var det Måns Engström som fixade 5–2 till Västerås efter – vad annars? – en hörna.

Hammarby fick in en reducering i slutminuterna, men slutresultatet skrevs till 6–3-seger till Västerås i den första av fem semifinaler mellan lagen. Detta efter att Ted Bergström hade stängt matchen med sitt tredje mål.

Fyra hörnmål av VSK

Fem av de totalt nio målen kom på hörna och fyra av dem gjordes av ett oväntat effektivt Västerås. Nu väntar semifinal nummer två, på Zinkensdamm.

- Det kommer bli ett rejält tryck där, både publikmässigt och med allt runtomkring. Det gäller att vara kyliga och inte ändra på matchplanen, säger Bergström.