Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Angelica Bengtsson är klar för stavhoppsfinal på EM.

Bengtsson till final efter struligt kval

Angelica Bengtsson är klar för EM-final i stavhopp. Det räckte att ta sig över 4,45 meter i tredje försöket.

I sommar har Angelica Bengtsson varit väldigt stabil på höga höjder och haft få rivningar. Men i EM-kvalet darrade hon inledningsvis. Hon rev en gång på ingångshöjden 4,35. Sedan rev hon två gånger på 4,45. Det tredje tog hon med vad som såg ut som tre-fyra decimeters marginal.

Hon säger att hon hade det svårt med ansatsen och med avståndet till hoppställningen.

- Och så hade jag svårt att orientera mig i luften. Jag tyckte att jag var högt över i de första hoppen på 4,45, speciellt i det andra då jag trodde att jag skulle klara mig och kanske slappnade av, och då kom ribban igen.

Som dåligt träningspass

Hon försökte med mentala knep som att tänka att "det är ingen som förväntar sig att jag ska ta".

- Men jo, det gör de, säger hon med ett skratt.

- Det var väldigt skönt att komma över till slut.

Hon försöker att se det mindre lyckade kvalet på ett positivt sätt.

- Jag brukar vilja ha ett dåligt träningspass inför tävlingarna, så då får väl det här kvalet ses som dåligt, säger Bengtsson.

Får nu gå "all in"

Hon ser trots allt fram memot torsdagens final.

- Jag hade en riktigt bra inhoppning och känner att jag har höga höjder i mig. Så det ska bli skönt att komma till final med inställningen att hoppa så högt som möjligt och man får ta lite risker och köra "all in". Jag tror på högre höjder då.

Lisa Gunnarsson missade precis finalen efter att ha klarat 4,35 och ha blivit 13:e hoppare. Rivningen på 4,20 blev väldigt kostsam.

- Det är inte kul, jag hade så mycket mer i mig. Jag hoppade jättebra på uppvärmningen och kände att det kommer att gå lätt. Sen tog jag lite fel stavar och rev på nervägen nästa varje gång, säger Gunnarsson med tårar i ögonen.