Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Angelica Bengtsson i stavfinalen.

Bengtsson tia: "Sprang som en anka"

Hoppet över 4,55 kändes bra – men sedan tog det stopp för VM-tian Angelica Bengtsson.

Angelica Bengtsson var inte alltför besviken efter VM:s stavhoppsfinal. Hon tog sig över 4,55 – det första lyckade tävlingshoppet med den styva staven med otursnumret 13.

- Då sa vi att det blir svenskt rekord, men på 4,65 hade jag inte orken. Jag har inte tränat tillräckligt mycket i sommar för att orka med det, säger 24-åringen som menade att tiondeplatsen var ganska väntad.

Bengtsson stukade fötterna i Bauhausgalan i Stockholm i juni och har bara gjort ett stavhoppspass sedan dess. Särskilt mycket sprintträning har det inte blivit heller för Angelica Bengtsson, som själv tyckte att hon sprang som en anka i slutet av ansatsen.

- Tekniken var bra men löpningen fanns där inte alls, säger hon.

- Inomhussäsongen blev ganska tafatt med träningen också. Motivationen fanns inte riktigt där efter OS, man blev ganska slagen till marken där. Så hela året har det blivit dåligt med träningen egentligen.

TT: Hur är motivationen om du blickar framåt då?

- Sedan Michaela (Meijer) tog det svenska rekordet (4,71) har den varit jättehög, men tre veckor träning räcker inte, säger Bengtsson som dessutom plågas av en handskada och inte vet hur hon ska göra med resten av säsongen.

Greklands Ekaterini Stefanidi tog sig över 4,91 och vann guldet före Sandi Morris, USA, på 4,75. Bronset delades av överraskningen Robeilys Peinado, Venezuela, och kubanskan Yarisley Silva på 4,65.