Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stavhopparen Angelica Bengtsson lägger ner säsongen efter en liten bristning i baksidan av låret och missar därmed Diamond League-finalen och Finnkampen kommande helg, uppger förbundskapten Karin Torneklint (till höger).

Bengtsson skadad – missar Finnkampen

Flera landslagsstjärnor missar Finnkampen på grund av skador eller slitna kroppar. Senast att ställa in resten av säsongen är stavhopparen Angelica Bengtsson.

Stavhopparen Angelica Bengtsson, 24, lägger ner säsongen. Bengtsson valde att aldrig starta i fredagens SM-final i Helsingborg efter krampkänning under uppvärmningen, men det visade sig vara en liten bristning i baksidan av låret. Därmed missar hon helgens Diamond League-final och Finnkampen (2–3 september) i Stockholm.

Flera skador

- Det är jättetråkigt för Angelica och laget. Hon och Michaela (Meijer), två VM-hoppare, hade ju verkligen varit super att ha haft i stavhoppet i Finnkampen, säger förbundskapten Karin Torneklint till TT under SM-tävlingarna i Helsingborg.

Sedan tidigare är det även klart att stjärnskottet Armand Duplantis, 17, avslutar säsongen. Stavhopparen slutade nia i sin VM-debut i London i början av augusti.

- Armand har haft en extremt lång säsong. Han var otroligt sliten redan på VM – jag var glad att han kom därifrån i en bit och inte gick av på mitten, säger Torneklint.

Andra som lagt ner säsongen på grund av skador är Sara Lahti (10 000 meter) och Lovisa Lindh (800 meter). Charlotta Fougberg vann SM-guld på 10 000 meter, men efter loppet kände hon av hälskadan som hämmade henne i VM-försöket på 3 000 meter hinder.

- Hon ska fundera på om hon kan springa 10 000 meter även på Finnkampen. Vi får avvakta och se.

Förbundskaptenen presenterar sin trupp under måndagen, men hon kan avslöja att sprinttalangen Henrik Larsson, 17, är klar för sin första senior-Finnkamp efter SM-guld på 200 meter och SM-silver på 100 meter.

- Han imponerade ju verkligen. Sedan får man fundera på hur mycket vi ska nyttja en sådan ung kille. Om han ska dubblera eller inte. Sedan har vi ju även en stafett, säger Torneklint.

Larsson: "Ska bli kul"

- Jag har ju sprungit ungdomskampen två år i rad, men det ska bli kul att vara med i seniorlaget, säger 17-åringen.

För stark medvind hindrade hans 20,71 i finalen på 200 meter från att bli svenskt juniorrekord (20,71), men å andra sidan satte Larsson dubbla juniorrekord på 100 meter i försök och semifinal (10,35 och 10,31) i fredags. I finalen blev det 10,21 när vinnaren Austin Hamilton tangerade det svenska rekordet på 10,18, men medvinden blåste duon på rekordnoteringar.

- Det har nästan gått över förväntan. Jag visste inte att jag skulle ha det här i kroppen, säger Henrik Larsson.