Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Erika Kinsey, som hoppade 1,94 på Stockholms stadion, är uttagen till EM.

Bengtsson och Kinsey klara för EM

Ytterligare fyra friidrottare är uttagna till EM i Berlin i augusti. Det är stavhopparen Angelica Bengtsson, höjdhopparen Erika Kinsey, 800-meterslöparen Andreas Kramer samt 1 500-meterslöparen Kalle Berglund.

- De är outstanding, alla ligger i princip topp 10 i Europa och har presterat fantastiskt bra resultat, säger förbundskaptenen Karin Torneklint.

- Jag vill ta ut så många jag kan utan att rubba uttagningsprocessen för de kriterier som vi har. Och de här fyra stör ingen annan om jag tar ut dem.

Bengtsson hoppade 4,65 meter och Kinsey 1,94 meter i Diamond League-galan i Stockholm. Kramer och Berglund har tidigare klarat EM-kvalgränserna i sina löpgrenar.

I de flesta grenar får Sverige ta med tre personer, om de klarat kvalgränsen.

- Jag väntar med väldigt många i någon vecka till. Säsongen är så tidig så det är ingen panik. Det måste finnas möjlighet att komma och överraska, inom friidrotten kan man slå igenom ganska snabbt ibland och då måste det finnas plats för det.

Torneklint tror att det blir en EM-trupp med 50-60 aktiva, inklusive löpare för stafettlag.

- Vi kommer att åka med ett väldigt starkt gäng, de som finns med i de första uttagningarna är extremt starka, har presterat resultat som räcker otroligt långt i ett mästerskap om de kan behålla formen eller få en ny formtopp till samma nivå eller ännu bättre.