Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Anton Bengtsson fastställde slutresultatet, 4–1, när HV71 vann match ett i åttondelsfinalsserien mot Rögle.

Bengtsson fastställde HV71:s seger mot Rögle

Han är HV71:s evighetsmaskin och har bara missat två matcher sedan slutspelet inleddes 2017. Ett slutspel som till slut innebar ett SM-guld. Nu har Anton Bengtsson och hans HV71 inlett en ny jakt på guld. Laget har kopplat greppet om en kvartsfinalplats efter 4–1 i det första åttondelsfinalmötet mot Rögle i SHL.

- Vi gjorde en jättebra match, kontrollerade den i 60 minuter. Vi hade en bra effektivitet i början. I sista tog vi lite onödiga utvisningar, säger Anton Bengtsson.

Men Rögle var aldrig i närheten av att störa HV71 i den första åttondelsfinalen i bäst av tre matcher.

Det sista målet i matchen, 4–1, gjordes av Anton Bengtsson i mittenperioden. Efter ett drömanfall, som drogs upp av Mattias Tedenby och Andreas Thuresson, gjorde Anton Bengtsson inget misstag.

- Det gäller att vara alert på tekningarna och det var vi då. Tedenby lade pucken bakom ryggen till Thuresson som hittade mig vid bortre stolpen, säger målskytten.

Den kedjetrion är nykomponerad och blev bättre och bättre ju längre matchen led.

- Det är kul att spela ihop med de båda spelarna och nu gick det bättre än i den förra matchen som var vår första ihop, säger Anton Bengtsson.

118 raka matcher

Han är en spelare som varit en tränares dröm de senaste åren då han i princip varit outslitlig. Sedan SM-slutspelet 2017, då HV till slut tog guld, hann Anton Bengtsson spela 118 matcher i rad utan att vara borta.

-  I början när jag kom upp som senior var jag mycket skadad. Sedan har jag börjat känna kroppen bättre, säger Anton Bengtsson.

I ett back-to-backmöte med Frölunda i slutet av årets grundserie bröts sviten.

- Det var lite tråkigt, men jag hade en överkroppsskada och det var en försiktighetsåtgärd att stå över de matcherna inför slutspelet, säger HV-forwarden.

"Kommer bli tufft"

Åttondelsfinalsspelet kunde inte börjat bättre för HV71 och nu har laget två chanser att ta den andra och avgörande vinsten för att gå till SM-kvartsfinal mot Färjestad eller Luleå.

-  I nästa match är det andra förutsättningar. Då har Rögle hemmaplan och publiken i ryggen. Det kommer bli tufft, säger Anton Bengtsson.

Han har ännu inget kontrakt med HV71 inför nästa säsong.

- Det där får agenten sköta. Nu fokuserar jag helt och hållet på spelet, säger Bengtsson.