Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Angelica Bengtsson hoppar final i friidrotts-VM i dag.

Bengtsson dagens enda finalist

Armand Duplantis kvalar och Angelica Bengtsson hoppar final. Det är fokus på stavhopp för svensk del när friidrotts-VM fortsätter i dag. Ännu en 100-metersfinal avslutar sedan kvällen på Olympiastadion.

Söndagens tre VM-höjdpunkter i London:

1) Stavhoppssvenskar

För två år sedan blev hon fyra på 4,70 i VM i Peking. För att kunna upprepa den placeringen i kväll lär Angelica Bengtsson behöva göra något extra. Mycket talar för att det kommer krävas ett svenskt rekord för att vara med och slåss om medaljerna. Höjningsschemat i kväll: 4,30 – 4,45 – 4,55 – 4,65 – 4,75 – 4,82 – 4,89.

Tidigare på dagen gör Armand Duplantis VM-debut. Den 17-årige supertalangen, som satte svenskt rekord med 5,90 i våras, känner inte av någon större press.

- Folk verkar tro att det är mycket press på mig för att jag är så ung. Men jag ser det som det motsatta. Eftersom jag är så ung är det mindre press, för det är inte hela världen om det inte går så bra. Jag får förhoppningsvis fler chanser.

2) Kramer i semifinal

Andreas Kramer sprang strålande i försöken och visade att storformen håller i sig. I juli vann han både guld i U23-EM och slog svenskt rekord – och frågan är om han nu även kan skrälla sig till final i VM. Kramer har sjätte bästa årsbästa i sin semifinal, så enligt statistiken ser uppgiften svår ut. De två bästa i varje semifinal plus två tider går vidare.

- I ett mästerskap är det bara fokus på att göra ett bra lopp gentemot de andra och försöka ta sig vidare. Men att vara nära mitt svenska rekord (1.45,13) igen är inte alls omöjligt. Jag är i "persform", det är inget snack om det, sade Kramer efter försöket.

3) 100-metersfinalen

Efter att Usain Bolt detroniserats på herrsidan har Elaine Thompson chansen att se till att Jamaica i alla fall sitter kvar på damernas sprinttron. Thompson, som vann både 100 och 200 i OS i Rio, är favorit men utmanas bland annat av Nederländernas Dafne Schippers och amerikanskan Tori Bowie.