Bayern München vann enkelt i Bundesliga mot Sand med 5–0. På onsdag möter laget Göteborg i CL. Arkivbild. Bild: Adam Ihse/TT

Bayerns kross inför CL-mötet med Göteborg

Amanda Ilestedts Bayern München laddade upp för onsdagens returmöte med Göteborg på bästa sätt. Det tyska fotbollslaget tog en enkel 5–0-seger borta mot Sand och klättrar till en tredjeplats i tabellen med nio poäng på fyra matcher.

Amanda Ilestedt, som tidigare har spelat alla matcher, fanns dock varken på planen eller på bänken i mötet på grund av en lårskada.

– Jag har haft en känning i ena baksidan sedan förra matchen, men jag siktar på att vara med på onsdag (mot Göteborg), säger hon till SVT ,

Mot Sand gav Linda Dallmann Bayern ledningen redan efter tolv minuter. I den andra halvleken gjorde gästerna sedan fyra mål.

På onsdag tar Bundesligaklubben emot Göteborg på hemmaplan i Champions League. Lagen möttes för snart två veckor sedan på Gamla Ullevi i Göteborg, då tog Bayern München en knapp 2–1-seger vilket innebär ett tufft utgångsläge för svensklaget.