Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Malin Baryard Johnsson radar upp felfria ritter med Indiana. Med sitt Berlin Eagles kom hon tvåa i lagtävlingen Global Champions League. Senare i kväll väntar den individuella finalen i Global Champions Tour.

Baryard felfri igen – tvåa i lagtävlingen

Malin Baryard Johnsson och Indiana är just nu ett av världens formstarkaste ekipage. Med två månader till EM i Rotterdam radar landslagsstjärnan upp felfria rundor. Peder Fredricson gör heller ingen besviken – även han var felfri i Global Champions League på All In.

Baryard Johnsson och hennes elvaåriga sto drog ned braskande applåder. Det ekade rejält mellan tegelstenarna i den gamla OS-borgen vid Valhallavägen i Stockholm efter ännu en uppvisning av ryttarstjärnan.

Hittills i Global Champions League – den världsomspännande lagtävlingen som bara har funnits i några år – har ekipaget ridit tio omgångar.

Nio av dem utan nedslag.

- Det är knasigt att säga, men känslan man har är rätt självklar. Vi vet att stämmer allt är vi felfria. Jag har ett lugn över mig eftersom jag har en häst som vill och kan vara felfri. Hon gör mig jättebra. Alla säger att jag rider så bra, men jag säger att jag sitter på en jättebra häst, säger Baryard Johnsson till SVT.

I Global Champions League tävlar hon för Berlin Eagles. Lagkamraten, tyske veteranen Ludger Beerbaum, hade ett nedslag. Trots den motgången firade Baryard Johnsson, Beerbaum och Lorenzo De Luca (red i fredagens omgång) andraplatsen.

Fredricson gjorde sitt

Peder Fredricson på sin All In såg även han till att lätta upp stämningen på de fullsatta läktarna. Fredricson drev sin valack säkert över hindren utan några misstag.

- Jag tyckte att han hoppade bra hela tiden. Han var i något hinder, men annars var det bra, säger Fredricson till SVT.

Men det bidraget räckte inte långt lagmässigt när lagkompisen i Shanghai Swans, schweizaren Pius Schwizer hade en hemsk runda och fick tre nedslag.

Därmed var Fredricson borta från en topplats i lagtävlingen när Shanghai Swans föll till sjunde plats.

- Synd för Pius. Han hade inte den bästa rundan, men så är det ibland, säger Fredricsson.

New York Empire – med israelen Daniel Bluman och britten Scott Brash – ledde efter den första omgången men rasade ihop på lördagseftermiddagen

Emely Moffitt och Ben Maher hoppar för London Knights i Stockholm och britterna stannade på ett tidsfel efter fyra rundor.

Det räckte till seger, deras andra för säsongen.

Tungt för Tovek

Evelina Tovek på Dalila de la Pomme hade inga roliga dagar på Stockholms stadion. Till fredagens åtta fel adderades lika många. Det sänkte Scandinavian Vikings och innebar också att Tovek missade den individuella Global Champions Tour-finalen

Global Champions League avgörs parallellt med varje deltävling i den individuella Global Champions Tour.

Vem som vinner årets upplaga avgörs i Prag i november.

Sju svenskar till GCT-finalen

Baryard Johnsson och Fredricson får sällskap av landslagskollegan Henrik von Eckermann, som den här säsongen inte deltar i lagtävlingen, i Global Champions Tour-finalen senare i kväll.

På Mary Lou hade han den snabbaste tiden bland de felfria som red individuellt kval. Felfria trion Jacob Hellström, Fredrik Spetz och Linda Heed samt Marcus Westergren (ett nedslag) såg till att sju svenskar rider kvällens final.

- Det var otroligt kul. Och att tävla hemma med den här fantastiska publiken, jag som kommer från Stockholm. Jag har tänkt på att faktiskt njuta också, inte bara tänka på att prestera, säger Heed till SVT.

Mathilda Karlsson, svenskan som numera tävlar för Sri Lanka, tog sig också vidare till kampen om de stora prispengarna.

Hon nollade banan med Chopin.