Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hanna Öberg kramas om av pappa Tomas Öberg, i målområdet efter distansloppet som slutade i ett VM-guld.

Barndomsvännens tårar: "Otroligt imponerad"

Hanna Öberg gjorde om succén och tog VM-guld i distansloppet vid skidskytte-VM i Östersund. Pappa Tomas var stolt – landslagkamraten och barndomsvännen Anna Magnusson gråtfärdig.

Hanna Öberg gjorde precis som hon gjorde vid OS i Pyeongchang för 13 månader sedan och tog guld i distansloppet över 15 kilometer – efter fullt skytte.

För lagkamraten och barndomsvännen Anna Magnusson, 65:a i loppet, var det känslosamt efteråt. 23-åringarna har växt upp tillsammans i Svensbyn och Hemmingsmark strax utanför Piteå.

- Hanna är en av mina bästa vänner och vi har följts åt sedan vi var små. Jag vet om alla upp- och nedgångar. Då är det så fantastiskt kul när det stämmer, säger Magnusson.

"Iskallt"

Pappa Tomas Öberg, som också är chef över skjutvallen på Östersunds skidstadion, var även han rörd över Hannas insats.

- Det går inte att beskriva. Att göra det i fjol och så nu igen... det är helt magiskt.

- Hon har ju helt klart förmågan att fokusera inför varje skjutning. Det är iskallt, att komma in på sista och veta att hon har chansen att göra det igen, inför den här publiken och allt. Det är svårt att förklara vad hon har innanför pannbenet.

"Inte helt enkelt"

Tomas Öberg anade redan inför loppet att det skulle bli en rolig dag i spåret.

- Hon var otroligt fokuserad och fick till en riktigt bra inskjutning, hon såg väldigt harmonisk ut.

Linn Persson stod själv för en fin insats. Men efter sin 15:e-plats tog hyllningarna för VM-guldmedaljören Hanna Öberg ändå över.

- Det är ju helt fantastiskt. Hon gör ett fantastiskt lopp. Att kunna skjuta fyra nollor framför hemmapubliken, det är inte helt enkelt. Men hon gör det. Hon visar att hon är en riktigt duktig skidskytt som har nerver, säger Linn Persson.